Принц Гаррі, Меган Маркл і їх син Арчі / фото REUTERS

Принц Гаррі знаходиться у Великобританії з минулого тижня. Він приїхав у рідну країну, щоб відвідати кілька офіційних заходів. У найближчі дні з Канади в Лондон повинна прилетіти і його дружина Меган Маркл. Возз'єднання герцога і герцогині Сассекських на британській землі відбудеться з нагоди Дня співдружності націй, який відзначатиметься 9 березня. На прохання Єлизавети II Меган і Гаррі приєднаються до решти членів британської королівської родини під час щорічної святкової служби у Вестмінстерському абатстві. Там повинні будуть також з'явиться принц Вільям і Кейт Міддлтон. До речі, цей вихід для Сассексів стане останнім офіційним заходом в якості старших членів королівської сім'ї - 31 березня вони остаточно складуть з себе всі повноваження.

Читайте такожПовертаються до Лондона: принц Гаррі і Меган Маркл виконають прохання королеви Єлизавети II

Як пише Hello, спочатку передбачалося, що разом з Меган з Канади, де зараз проживає герцогиня, прилетить і її син Арчі. Але раптово було вирішено, що дитина залишиться у Ванкувері разом з нянями. Ситуацію вже назвали головним болем усієї поліції Канади і Великобританії. Охоронні заходи підвищеної складності доведеться проводити відразу у двох країнах. Поки Меган і Гаррі все ще члени королівської сім'ї, то оплата їх безпеки ляже на плечі британських платників податків. За підрахунками The Sun, знаходження Арчі без батьків у Канаді коштуватиме у зайві 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Відео дня

Інсайдери видання вже повідомили, що королева, а також інші члени родини Гаррі вкрай засмучені таким рішенням Меган. Востаннє Єлизавета бачила правнука 4 місяці тому.

Нагадаємо, на початку січня герцог і герцогиня Сассекські опублікували несподіване повідомлення про своє бажання почати самостійне життя.

"Ми маємо намір відійти від справ як "старші" члени королівської сім'ї і працювати над тим, щоб стати фінансово незалежними, продовжуючи при цьому повністю підтримувати Її Величність королеву Єлизавету II", - говорилося в заяві.

Гаррі і Меган не тільки відмовляються від фінансових привілеїв, належних їм за статусом, і починають заробляти самостійно, але і концентруються на запуску благодійної організації, розподіливши свій час між Великобританією і Північною Америкою: "Цей географічний баланс дозволить нам виховувати нашого сина з вдячністю до королівських традицій, а також надасть нашій родині можливість зосередитися на наступній главі життя, включаючи запуск нашої нової благодійної організації".

Перехід Меган і Гарі до самостійного життя в ЗМІ прозвали "мегзітом" за аналогією з Брексітом. Підсумки першого такі: герцог і герцогиня Сассекські більше не зможуть представляти Її Величність, а тому будуть позбавлені своїх королівських титулів. Однак зможуть надалі підтримувати деякі проекти, які були під їх патронатом, але вже як приватні особи.

Сім'я позбавляється державної підтримки, а разом з фінансовою незалежністю отримує борг в 2,4 мільйона фунтів - саме стільки було витрачено на реконструкцію Фрогмор-хаус, де Гаррі, Меган і їх син Арчі прожили менш як рік. Всю суму герцог і герцогиня Сассекські зобов'язалися повернути в державну казну. Однак підкреслюється, що Фрогмор залишиться їх британським будинком.