Принц Чарльз і Камілла / фото REUTERS

71-річний принц Чарльз є наступником матері Єлизавети ІІ на престол. Після того, як він очолить британську монархію, йому буде присвоєно титул короля. Проте дружина герцогиня Камілла не зможе отримати повноваження королеви, адже їхній шлюб став другим для принца Чарльза.

Читайте такожНемов Мері Поппінс: герцогиня Корнуольська мало не злетіла з парасолькою під дощем (фото)

Як повідомив представник королівської пари  для видання The Times, у майбутньому Камілла буде використовувати титул принцеси-консорт, а не королеви-консорт – традиційний статус дружини правлячого короля, пише 24 канал. Таке рішення членів британської монаршої родини зумовлене тим, що цей шлюб принца Чарльза став другим, після трагічної смерті принцеси Діани. 

Відео дня

Як наголошують джерела, ці деталі були затверджені ще 2005 року, коли принц Чарльз та Камілла дали подружні обітниці. 

"Герцогиня стане відомою як принцеса-консорт, коли принц займе королівський трон. Це було затверджено під час одруження і рішення не набуло змін", – зазначили представники. 

Варто зазначити, що перша дружина принца Чарльза Діана носила титул принцеси Уельської. Її життя трагічно обірвалося в автокатастрофі після 15 років шлюбу, який завершився за рік до її смерті. За кілька років син Її Величності одружився вдруге з Каміллою Боулз. Їхня весільна церемонія була позбавлена традиційної розкоші, адже була не надто схвально сприйнята у королівській родині та суспільстві. Тому дружина ухвалила рішення відмовитися від титулу принцеси Уельської, а натомість використовує звання герцогиня Корнуольська. 

Зазначимо, що попри те, що герцог Единбурзький одружений на королеві Єлизаветі ІІ, він все одно залишається принцом. За звичаями королівської сім'ї дружину правлячого короля називають королевою-консорт, але чоловіка правлячої королеви називають принцом-консортом, а не королем-консортом.