70-річна співачка перебуває в лікарні / instagram.com/ngbabkina

Російську співачку Надію Бабкіну госпіталізували в одну зі столичних клінік ще два тижні тому. Стан стрімко погіршувався: вже через кілька днів лікарі підключили артистку до апарату штучної вентиляції легенів і ввели в медикаментозну кому, щоб знизити навантаження на інші органи.

Як стало відомо "СтарХіту", офіційний діагноз, який поставили лікарі, звучить так: позалікарняна двостороння полісегментарна пневмонія, викликана коронавірусом.

За інформацією джерела ЗМІ, прогнози лікарів щодо здоров'я Бабкіної поки не втішні — вона досі підключена до апаратів та вважається важкою реанімаційною хворою.

Відео дня

Читайте такожЗаворотнюк вперше за довгий час опублікувала фото в Instagram

"Свідомість у Надії Георгіївни періодично прояснюється, вона реагує на елементарні запитання, виконує команди лікарів, але з персоналом спілкується виключно жестами, — розповіло джерело "СтарХіту" в клініці. — Іншої можливості просто немає, тому що з 2-го квітня вона на штучній вентиляції легенів – в шию вставлена трубка, і харчування здійснюється через зонд".

З хороших новин — температура в артистки сьогодні 36,5. А також, згідно з контрольним КТ легенів, негативної динаміки не спостерігається: обсяг їхнього ураження не збільшується — наразі він становить понад 60%, але це дуже важка форма. Зірку оточили увагою, її постійно відвідують медсестри й лікарі — проводять всю необхідну терапію, в тому числі й антибіотиками.

"Наскільки нам відомо, Надія Георгіївна майже два тижні намагалася займатися вдома самолікуванням, — продовжує джерело "СтарХіта". — Тому посилила ситуацію — так у жодному разі робити не можна".

Крім того, у співачки є низка супутніх ускладнень, які впливають на здоров'я, в тому числі гіпертонія та дефіцит щитовидної залози. А незадовго до того, як потрапити до лікарні, зірка екстремально худла і скинула за короткий час майже 20 кілограмів. Що теж могло підірвати імунітет.

Як повідомили раніше 14 квітня ЗМІ, співачку Надію Бабкіну в понеділок вивели зі штучної коми.