Принц Гаррі і ще кілька людей подали позови проти News Group Newspapers \ фото REUTERS

Британський приватний детектив, який працював на бульварну пресу, публічно вибачився за те, що стежив за колишньою дівчиною принца Гаррі на ім'я Челсі Дейві в ті роки, коли вони зустрічалися.

Приватний детектив Гевін Берроуз, який виступає свідком за кількома позовами проти бульварних видань News of the World і Sun, сказав, що журналісти цих видань і він сам в першому десятилітті цього століття вели себе аморально по відношенню до принців Гаррі і Вільяма.

Принц Гаррі і ще кілька людей подали позови проти News Group Newspapers-фірми-видавця Sun і News of the World, а також проти власника ще одного таблоїду, Daily Mirror, звинувативши ці видання у зламі телефонів та інших злочинних прийомах збору інформації.

Відео дня

Видавці відкидають принаймні частину тверджень Гевіна Берроуза, і їхню достовірність ще належить перевірити в суді.

Читайте такожПринц Гаррі зізнався, що багато пив, щоб заглушити біль від смерті матері

Детектив Берроуз каже, що в 2000 році, коли він почав працювати на News of the World, з двох синів загиблої принцеси Діани видання більше цікавилося саме принцом Гаррі.

"Як пояснили мені пара редакторів, Гаррі по суті став новою Діаною", - сказав Берроуз, пояснивши, що, за словами редакторів, газета з фото Гаррі на першій смузі продавалася набагато краще, ніж з фотографією його старшого брата Вільяма.

За словами детектива, коли Гаррі в 2004 році почав зустрічатися з Челсі Дейві, дівчина мимоволі стала для бульварної преси каналом видобутку інформації.

"Багато зламували її голосову пошту, багато стежили за її телефонами, за її комунікацією. Челсі хвалилася подругам перед зустрічами з ним", - сказав Берроуз.

За його словами, детективи намагалися добути і відомості про здоров'я Дейві, про її колишніх бойфрендів, а також про її навчання.

"У них абсолютно немає поняття про те, що морально, а що - ні", - сказав Берроуз про таблоїди того часу.

Гевін Берроуз сказав, що дуже шкодує про те, що він тоді робив.

"Я був жадібним, я захоплювався кокаїном і я тоді жив з помилковим відчуттям власної значущості [...] Я був по суті членом групи людей, які позбавили його (принца Гаррі) нормального життя підлітка", - сказав детектив.

Гевін Берроуз був одним з багатьох приватних детективів, яких наймали британські таблоїди. Це все розкрилося в ході так званого "скандалу з прослуховуванням".

News of the World була недільною газетою з найбільшим тиражем у Британії до 2011 року, коли власники закрили її через серію викриттів і звинувачень, наприклад, в тому, що газета зламала телефон убитої школярки.

Компанія-видавець, News Group Newspapers, визнає, що співробітники News of the World в деяких випадках діяли незаконно. У той же час вона заперечує, що порушували закон також і співробітники Sun.

Принц Гаррі різко відгукувався про поведінку преси, виступаючи за реформу в цій галузі. Поки він відмовляється домовитися з видавцями в позасудовому порядку.

Адвокат Каллум Гелбрейт, координатор дій проти News Group Newspapers, каже, що розмах, з яким таблоїди з початку 1990-х до 2011 року вдавалися до послуг приватних детективів, був "абсолютно феноменальним". У 2011 році поліція почала розслідування цієї практики.

У 2014 році в суді прозвучала інформація про те, що колишній редактор News of the World Клайв Гудмен за той час, що Кейт Міддлтон зустрічалася з принцом Вільямом, зламував месенджер в її телефоні 155 разів. Крім того, він зламував і телефони обох принців, повідомлє Бі-бі-сі.

Вас також можуть зацікавити новини