Максим Галкін / скріншот

Російський шоумен Максим Галкін, який одним з перших засудив війну в Україні та поїхав з родиною до Ізраїлю, пояснив причини свого виїзду з РФ.

Про це він розповів у своєму новому відеозверненні.

"24 лютого я виставив антивоєнний пост, я був у Москві, не в Ізраїлі... я виставив пост. Протягом наступних двох днів відбулося наступне. Перше - російська влада заборонила моє обличчя у рекламних паузах, у мене зірвалися усі рекламні контракти, які на той момент були. Я втратив рекламні гроші. Друге - я втратив концертні гроші, тому що в різних містах Росії, де у мене повинні були відбутися концерти, місцева влада, ФСБ і місцеві адміністрації стали забороняти мої концерти... Стали залякувати місцевих організаторів. І через це у мене стали переноситися або взагалі скасовуватися концерти", – заявив Галкін.

За його словами, він намагався щось зробити, але не вийшло. Свій виїзд шоумен не вважає зрадою, в якій його зараз звинувачують у мережі. Галкін закликав росіян розрізняти "владу і батьківщину".

"Якщо я не виступаю зараз в Росії, це не тому що я не хочу, і не тому що глядач не проголосував проти, здавши квиток. Ні. А тому що ці концерти стали забороненими... Я поїхав до Ізраїлю відпочити. Я давно збирався відпочити. Заодно запланував тут концерти, де мені не забороняють виступати. Складно мене дорікнути, напевно, в зраді. Я досі готовий виступати перед улюбленим російським глядачем, як виступав все життя. Не дорікайте мені в зраді. Її тут немає. Просто ви собі у голові розмежуйте владу і батьківщину. Я завжди це розрізняв", - додав шоумен.

Нагадаємо, Галкін анонсував концерти в Ізраїлі та має намір перерахувати гроші українським біженцям.

Вас також можуть зацікавити новини: