Помер креативний директор Louis Vuitton Вірджіл Абло / фото instagram.com/virgilabloh

У віці 41 року помер один з найвпливовіших американських дизайнерів та креативний директор чоловічої лінії Louis Vuitton Вірджіл Абло. 

Чоловік протягом кількох років боровся з онкологією, йдеться у заяві LVMH. Крім того, пост про смерть з'явився на його сторінці в Instagram.

Читайте такожУ США помер автор бродвейських мюзиклівПричиною смерті Абло стала рідкісна та агресивна форма раку — серцева ангіосаркома, яку він намагався подолати два роки. При цьому дизайнер приховував свою хворобу від громадськості.

Відео дня

Вірджіл Абло: що про нього відомо

  • Вірджіл Абло народився в штаті Іллінойс у простій родині, його батько працював на заводі з виробництва фарб, а мати - швачкою. За освітою він - архітектор, зацікавлення модою прийшло до нього не одразу.
  • У 2006 році Абло потрапив на стажування до компанії Fendi, з цього моменту бере старт його кар'єра у фешн-індустрії. Вірджіл співпрацював з репером Каньє Вестом, він був його креативним директором. У 2009 році дизайнер уперше взяв участь у Тижні моди в Парижі.
  • Він запустив бренд вуличного преміального одягу Off-White з унікальним дизайном. Першу колекцію бренду дизайнер представив публіці у 2015 році на Тижні моди у Парижі. У березні 2018 року Вірджіл Абло був призначений креативним директором чоловічої лінії одягу дому моди Louis Vuitton. 
  • 2018-го журнал Time включив дизайнера до списку 100 найвпливовіших людей світу.
  • 2018-го модельєр презентував свою першу колекцію для Louis Vuitton на Тижні моди у Парижі. 

Вас також можуть зацікавити новини: