Максим Ткачук / volyn.com.ua

Максим Ткачук, 12-річний сирота, виступив на онлайн-кастингу в національному відборі на дитяче Євробачення.

В результаті хлопець переміг, передає "Країна".

Читайте такожЗеленський присвоїв Скрябіну звання Героя України (відео)

Відео дня

Його бабуся Лариса Володимирівна розповіла "Країні", що заявку хлопця на участь анулювали через виконання пісні "Смуглянка". При цьому з мережі зникло відео, де юний талант виконав пісню "Джамайка" українською мовою. Варто зазначити, що це відео набрало понад 12 тисяч лайків, а це значить, що він лідирував.

"Мені натякнули, що через пісню "Смуглянка". З телеканалу ніхто не набирав і нічого не пояснив. Я б хотіла у них запитати, щоб вони мені особисто сказали чому. Дитина набрала понад 12 тисяч голосів, і понад 30 тисяч переглядів. Якщо правда, що через "Смуглянку", то я не знаю, тоді в нашій країні взагалі капець", - сказала бабуся.

Також вона додала, що Максим дуже засмутився. Звичайно, його зараз втішають, але хлопцеві прикро, що все так сталося.

При цьому, як повідомили УНІАН у прес-службі UA: Суспільне мовлення, інформація про перемогу хлопця не відповідає дійсності.

"Насправді, прийом заявок триває до 25 серпня. Після цього буде проходити етап з визначенням шортлиста учасників", - сказали в прес-службі.

На дану ситуацію відреагував Зураб Аласанія. Він написав у Facebook, що правила конкурсу були порушені. Учасник не міг здійснювати концертну діяльність в Росії, на окупованій території України або Автономній Республіці Крим. При цьому хлопець раніше брав участь в конкурсі Stars of the Albion, який був соорганізований конторою "Русский дом / Представительство Россотрудничества в Лондоне".

"Але мураєві майстерно підміняють поняття, і спираються не на "Росспівробітництво", а на "сирота" та "помста за смуглянку". І знаєте - працює. Нахабство і маніпуляції - завжди працюють. Всі обурено роблять репост саме "помста дитині за смуглянку"", - написав Аласанія.

Інші новини по темі: