Принц Гаррі і Меган Маркл / фото REUTERS

Меган Маркл і принц Гаррі слідом за великими американськими компаніями прийняли рішення бойкотувати соціальну мережу Facebook до тих пір, поки не почнуть блокувати всі расистські висловлювання.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на видання "Daily Mail".

Читайте такожУ масках і рукавичках: принц Гаррі і Меган Маркл зробили випічку разом із екс-бандитами (фото)

Відео дня

Подружня пара підтримує компанію #StopHateForProfit, яка закликає великі корпорації знімати свою рекламу з Facebook, поки гігант соціальних мереж не почне вживати заходи, щоб зупинити поширення расизму.

Балтиморська організація цивільних прав, заснована в 1909 році, подякувала Меган Маркл та Гаррі за підтримку і за спрагу відстоювати справедливість та рівність.

Раніше понад сто компаній, включаючи Unilever, Dove, Honda і Ben & Jerry's призупинили свою рекламу в соцмережі Facebook. Трохи пізніше до них приєдналася Coca-Cola.

Глава Facebook Марк Цукерберг, своєю чергою, пообіцяв, що фірма внесе зміни в свою політику і заборонить відповідні висловлювання в рекламі, розміщеній у соцмережі.

До речі, появу расизму пов'язують з епохою географічних відкриттів європейців. На той момент для виправдання колонізаційної політики, що часто супроводжувася знищенням або поневоленням місцевих жителів, формувалися теорії про неповноцінність деяких народів.