
Українська акторка і телеведуча Ольга Сумська поділилася з підписниками рецептом ароматного полуничного джему без згущувачів та з мінімальною кількістю цукру.
Згідно з опублікованим у її Instagram рецептом, для приготування вам знадобиться 1 кілограм полуниць, 200 грамів цукру, сік половини лимона (або чайну ложку лимонної кислоти) та дві дольки апельсина зі шкіркою.
Ягоди миють, очищають, ріжуть шматочками й засипають цукром. Після півгодини настоювання з додаванням лимонного соку та подрібненого апельсина масу ставлять на сильний вогонь. Варіння триває близько півгодини, і весь цей час суміш потрібно безперервно помішувати.
Головний секрет рецепта полягає в тому, що пінку не знімають - саме вона стає природним загусником, завдяки чому джем набуває потрібної консистенції. Коли рідина википить майже наполовину, пінка зникає сама, а готовий продукт розливають у стерильні банки та закручують кришками.
Акторка радить використовувати глибокий посуд, адже джем "стріляє" гарячими краплями під час варіння, а для великих обсягів - навіть брати відро. У результаті виходить п’ять маленьких баночок по 100 грамів із півтора кілограма ягід:
"У мене вони до зими не достоять, бо одразу все з’їмо! Джем можна намащувати на хліб,додавати до млинців! Це фантастика! А головне - мінімум цукру і дуже гарний колір і смак!".
Інші рецепти від зірок
Нагадаємо, раніше англійська акторка Аманда Голден розповіла, як готує ароматну запечену курку для своєї родини. За її словами, є один секрет, який дозволить зробити страву соковитою.
А співачка Оля Полякова поділилася з підписниками рецептом пасок. Вона каже, що готує їх більше 10 років, оскільки цей процес став для неї особливим великоднім ритуалом.