Оля Полякова розкрила секретний інгредієнт, який додає до тіста / колаж УНІАН, скріншот з відео

Паска – головний атрибут на столі під час великодніх свят. Зараз існує безліч рецептів, на будь-який смак. Не секрет, що багато людей досі з'їдають лише верхівку цієї випічки, покриту глазурʼю, оскільки вважають це найсмачнішою частиною паски. Однак українська співачка Оля Полякова поділилася своїм рецептом, який, як вона каже, змусить вас полюбити не лише верхівку паски.

На своєму YouTube-каналі зірка опублікувала відео, в якому детально розповіла, як вона готує паски. За її словами, робить вона це вже понад 10 років, і випікання пасок – це особливий великодній ритуал для неї. За її словами, випічка, приготована за її рецептом, стане не лише прикрасою кошика, але й смакуватиме усім в родині, а гості проситимуть рецепт, щоб повторити його наступного року.

Роками вона удосконалювала технологію приготувати, щоб нарешті отримати найпухкішу, найсолодшу та найніжнішу паску. Її рецепт розрахований на 1,5 кг паски.

Відео дня

"Цей рецепт паски зі мною вже багато років. Я його удосконалювала протягом 10 років, ліпила з любов’ю, терпінням і дріжджами! Тому не могла знов не поділитись їм з вами, дорогенькі", – написала виконавиця під відео.

Як приготувати паску за рецептом Олі Полякової

Інгредієнти для опари: 

  • 300 мл молока
  • 300 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
  • 75 г живих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру

Інгредієнти для тіста:

  • 18 яєць: 18 жовтків, 9 білків
  • 550 г цукру 
  • 1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16);
  • 400 г вершкового масла
  • цедра 1 лимона
  • цедра 2 апельсинів
  • сік 2 апельсинів
  • ваніль
  • 5-7 г солі;
  • родзинки, замочені у коньяку або у воді

Інгредієнти для глазурі:

  • 9 холодних яєчних білків 
  • 11 ст. л цукру

Процес приготування

Для приготування опари молоко змішайте з борошном та дріжджами. Полякова наголошує: що вищий у борошні вміст білка, то кращою вийде паска. Також до опари додайте чайну ложку цукру та перемішайте все. Залиште її у темному та теплому місці на 30 хвилин.

Для тіста відділіть білки від жовтків з дев'яти яєць. Змішайте у кухонному комбайні дев'ять жовтків та ще дев'ять яєць, та цукор. Перемішуйте продукти поки не вийде висока піна. Натріть до цієї маси цедру з двох апельсинів і вичавте з них трохи соку. Післ цього все це перемішайте з опарою, додаючи борошно.

Окремо замочіть родзинки у воді або коньяку на одну годину. Пізніше додайте у тісто маленькими шматками вершкове масло, трохи ванілі і родзинки. Відставте тісто на 20 хвилин, після чого вимішуйте його ще 10-15 хвилин. Згодом йому потрібно ще 30 хвилин, щоб "піднятися".  

Розділіть тісто на кульки, які потім викладіть у форми. Артистка радить формувати такі шматки, щоб у формах вони займали 1/3 місця. Накрийте паски у формочках рушниками і залиште ще на 30 хвилин. 

Для випікання пасок розігрійте духову шафу на 190 градусів і поставте випікатися на 15 хвилин. Після цього знизьте температуру до 170 градусів. 

"Духовку 30 хвилин відкривати не можна! Маленьким паскам достатньо 30 хвилин випікання, великі залиште трохи надовше, перевіряючи час від часу", – підкреслила Полякова. 

Для глазурі візьміть дев'ять холодних яєчних білків, додайте до них цукор і збийте це все до піни. Фінальним етапом приготування є прикрашання пасок. Ще теплу випічку помастіть глазурʼю та прикрасьте посипкою або іншим декором.

Нагадаємо, раніше чоловік Дорофєєвої показав легкий рецепт паски з шоколадом. Міша продемонстрував, як навіть в домашніх умовах приготувати смачну та незвичайну випічку, яка здивує ваших рідних. Для її приготування вам знадобиться три години, а за складністю цей рецепт автор оцінив у три бали з п'яти.

Також УНІАН розповідав, як приготувати сирну паску. У цієї випічки є одразу є три варіації, зокрема, можна обрати класичний рецепт, запечену в духовці та зі смаком "три шоколади".

Вас також можуть зацікавити новини: