Скріншот з фільму "Діамантова рука"

Російська акторка Вікторія Островська, яка відома за епізодичною роллю жінки з рудим волоссям в фільмі "Діамантова рука", пішла з життя. Їй було 85 років, причина смерті поки не встановлена. Про це пише видання Star Hit.

Факт смерті також підтвердив російський ведучий Андрій Малахов.

"Багато років тому асистент Леоніда Гайдая помітив її просто на вулиці. Режисерові потрібна була яскрава акторка, і Островську взяли у фільм без жодних акторських проб. Наступною була епізодична роль у фільмі "Старий знайомий", і на цьому її кар'єрі в кіно прийшов кінець. Вікторія була в гостях у нас на програмі, і ходили чутки про те, що рідні під кінець життя кинули її напризволяще, залишивши в злиднях. Неймовірно драматична доля. Дуже шкода", - написав він. 

Відео дня
Скріншот з фільму "Діамантова рука"

Що відомо про Вікторію Островську

Вікторія Островська народилася в Києві. Вона хотіла стати балериною, проте через проблеми зі здоров'ям не змогла танцювати. Далі вона обрала для себе акторство і навіть закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого. 

Згодом Вікторія грала у театрі в Дніпрі, а потім поїхала до Москви. Там вона спочатку працювала диспетчером на автобазі, проте це місце стало доленосним - її  помітив асистент режисера Леоніда Гайдая, який шукав акторів для кінострічки "Діамантова рука".

Сцена Островської у фільмі тривала всього 1,5 хвилини, проте її героїня - турецька повія, запам'яталася глядачам. Також її фраза "Цигель-цигель, ай-лю-лю" стала крилатою. 

Після цієї ролі вона зіграла ще у фільмі "Старий знайомий" та пішла з кіно. 

Нагадаємо, декілька років тому померла ще одна акторка фільму "Діамантова рука" Серафима Холіна. Її знайшли мертвою у своїй квартирі. 

Вас також можуть зацікавити новини: