Померла Руслана Писанка / фото instagram.com/pisankaruslana

19 липня телеканал ТСН повідомив, що померла Руслана Писанка - відома українська актриса і телеведуча. На момент смерті зірці було 56 років. Причиною смерті називають важку хворобу, яку актриса приховувала.

Писанка відома своїм видатним акторським талантом і вмінням вживатися в будь-які ролі, а також потужною позитивною енергетикою.

Руслана Писанка: біографія актриси

Зірка народилася в 1965 році в Києві. Її батько був талановитим телеоператором, а мати - інженером. Справжнє прізвище Руслани - Писанко.

У дитинстві майбутня актриса відвідувала багато творчих гуртків. Руслана завжди мала повну фігуру, але комплексів не мала.

Я завжди приймала себе такою, яка є... Завжди була пишечкою, але ніхто ніколи цього не підкреслював. Навіть якщо і звертав увагу, я не витрачала свої сили на таку нісенітницю. У мене були заняття цікавіше - гуртки, спорт, книжки, художня школа, літературні вечори.

Ближче до випускного Писанка вирішила стати актрисою. Вона намагалася вступити в Щукінське училище в Москві, але приймальна комісія відмовила їй через зайву вагу. Після цього вона вступила до Київського державного інституту культури на спеціальність режисера.

У кіно дебютувала в 1991, зігравши маленьку роль у фільмі "Круїз, або Розвідна подорож". Після цього регулярно знімалася в кіно. З 2000-их почала брати участь у різних телепроектах, таких як "Жіночий клуб" і "Дизель шоу". Вела прогноз погоди на кількох телеканалах.

У 2006 році брала участь в українському телепроекті від ТСН "Танці з зірками". А в 2008 році вела реаліті-шоу "Службовий романс" спільно з Володимиром Зеленським. У 2010 році Писанка показала себе як співачка, виступаючи на сцені в дуеті з естрадним співаком Володимиром Гришко. Крім України, Писанка знімалася в кіно в Росії, Польщі та в Нідерландах.

Після початку повномасштабної війни Руслана Писанка виїхала до Німеччини, де у неї діагностували важку хворобу. Зірка почала лікування, а про хворобу публічно не повідомляла. На жаль, лікування не допомогло і 19 липня Руслана померла.

Особисте життя Руслани Писанки

Писанка 5 років жила в цивільному шлюбі з телеоператором Іваном. Після розставання довго приховувала особисте життя. З 2012 року Писанка одружена з бізнесменом Ігорем Ісаковим. Спільних дітей у пари немає, але Ігор має сина від попереднього шлюбу. Про чоловіка Руслана завжди відгукувалася з великою теплотою і говорила, що відчуває себе з ним щасливою.

Кар'єра Руслани Писанки: найкращі ролі

Впізнаваність актриса отримала після ролі в еротичній комедії "Кілька любовних історій", де багато любовних сцен. Зайві кілограми не завадили їй блискуче впоратися зі своєю роллю. Після цього Писанка стала секс-символом і отримала багато пропозицій роботи.

У 1995 році Руслана отримала першу головну роль у фільмі "Москаль-чародій" за п'єсою Котляревського, який став дуже успішним. За цю роль отримала престижну премію імені Олександра Довженка. У фільмі Руслана не тільки грала як актриса, але і красиво співала.

Наступною великою роллю Руслани стала роль відьми в серіалі "Вогнем і мечем" польського режисера Єжи Гофмана. На цю роль Писанку рекомендував Богдан Ступка.

У 2001 році виконала велику роль в історичній фільмі "Чорна Рада". Її колегами по фільму були імениті актори Богдан Ступка, Олександр Бондаренко та Михайло Поплавський. За цю роль Писанка отримала орден Святого Володимира.

Запам'яталася глядачам Руслана також за роллю актриси на базарі мюзиклі "Сорочинський ярмарок". Її епізод у фільмі був коротким, але дуже яскравим. 

Одна з яскравих головних ролей кінодіви - роль письменниці Мінни в картині "Таксі для ангела". Після цієї роботи Руслана виконала роль матері головного героя у фільмі "Душка" голландського режисера.

У 2010 році Руслана виконала епізодичну роль в популярному серіалі "Свати". Вона блискуче зіграла вожату табору. У 2019 році глядачі могли побачити Писанку в популярній мелодрамі "Кріпосна".

У 2020 році Руслана Писанка виконала головну роль патологоанатома Зої в детективному фільмі "Пугач". На цю роль зірка сама запропонувала свою кандидатуру, оскільки їй дуже сподобався характер героїні.

Вас також можуть зацікавити новини: