Фаріон не стримала емоцій / колаж з фото

Мовознавець Ірина Фаріон різко висловилася на адресу переможниць Нацвідбору на Євробачення-2024 Jerry Heil і Аlyona Аlyona. Вона назвала дівчат позориськом на весь світ.

Фаріон зазначила, що не стежить за конкурсом, але часом їй в стрічці трапляються якісь новини. Так вона і дізналася, хто представлятиме Україну на Євробаченні цього року.

Мовознавець не стрималася і розкритикувала псевдоніми Олени Савраненко і Яни Шемаєвої:

Відео дня

"Я взагалі не сприймаю тих двох, яких відправили на Євробачення. Я не цікавлюся тим конкурсом, але коли мені лізе в стрічку мого Facebook якась дивна ідентифікація - Аlyona Аlyona. А друга, якась взагалі, я не знаю, що це за назва. Що з ними? Вони гібриди? Вони звідки? Альона приїхала з Саратова? Вона з Тули приїхала? Вона з Петербурга, з Москви, якщо вона Альона? Так це ідентифікатор, власне ім'я - це ідентифікатор. А та звідки приїхала? З Великої Британії? З США? Та це позорисько на цілий світ!"

Крім того, Фаріон не сподобалося, що дівчата написали конкурсну пісню двома мовами - українською та англійською.

Після того, як вона висловилася щодо співачок на своїй сторінці в Facebook, її аккаунт знесли. Однак мовознавець не вважає, що причиною стали образи на адресу співачок.

Нагадаємо, українка Марія Сур може стати представницею Швеції на "Євробаченні-2024".

Вас також можуть зацікавити новини: