Україна перемогла на Євробаченні 2022 / фото Kalush Orchestra

Після грандіозної перемоги української групи Kalush Orchestra на масштабному пісенному конкурсі Євробачення 2022 в італійському Турині в Росії не вщухають обговорення та суперечки.

Зокрема, росЗМІ та рядові користувачі все ще намагаються подати заклик соліста групи Олега Псюка зі сцени врятувати людей на "Азовсталі" в Маріуполі, як порушення правил конкурсу, називаючи його "політичним висловлюванням" та заявляючи, що "перемогла не музика, а політика".

"Україна давно порушила все, що тільки можна. Тому на цю витівку реакції не буде. Навпаки. Ще й приз дадуть", – зазначила російська журналістка Юлія Вітязєва.

скріншот
скріншот

Пропагандист РФ Володимир Соловйов теж спробував "зачепитися" за заклик музиканта про допомогу для українців:

"Україна перемогла на Євробаченні 2022. Після виступу вони закликали "допомогти Маріуполю і хлопцям на "Азовсталі". За правилами, за політичні висловлювання їх повинні були дискваліфікувати, але організатори порахували ці слова гуманітарними. А Зеленський у своєму привітанні заявив, що хоче, щоб конкурс наступного року прийняв Маріуполь".

скріншот

Однак, у Європейському мовному союзі всі ці спроби злостивців видавити скандал звели нанівець:

"Ми розуміємо сильні почуття, коли в ці дні мова йде про Україну, і розглядаємо заяви Kalush Orchestra та інших артистів на підтримку українського народу швидше як гуманітарний жест, ніж як політичний".

Тим часом віце-спікер Держдуми Росії Борис Чернишов пішов далі та розкритикував перемогу України, заявивши, що "перемогла політика, боти та накрутка, а Україна – це новий BLM (громадський рух, який виступає проти расизму і насильства щодо чорношкірих у США)":

"На Євробаченні перемогла політика, боти та накрутка. І знову глядацьке голосування допомогло зробити потрібний результат. Все це очікували і знали заздалегідь. У культурі скасування – це нормально. Погано тільки те, що перемагає не кращий і талановитий, а дурень, що представляє символ. Що ж інші виконавці на коліна не встали? Україна – новий BLM".

Крім того, з'явилася реакція прес-секретаря МЗС Росії Марії Захарової:

Розкритикувала перемогу України і російська телеведуча Тіна Канделакі, назвавши Євробачення "фейковим":

"Так можна наперед дати Україні всі призи, починаючи від "Оскара" Зеленському та закінчуючи перемогами на Олімпійських іграх. У цьому світі можна звести з розуму цілу націю, привчивши її до того, що всі їй винні. Експеримент із BLM був, мабуть, розминкою".

Відреагували на перемогу України й російські військові, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, опублікувавши фото ракет РФ з підписами: "Як ви і просили – на "Азовсталь", "Допомога Маріуполю".

"Росіяни – не люди. Не звірі. Вони просто нелюди. Ось реакція російських військових на нашу перемогу на Євробаченні 2022 року. І ця реакція масово радісно підтримана населенням недоімперії", – зазначив Андрющенко.

скріншот

Україна перемогла на Євробаченні 2022: реакція росіян

Рядові російські користувачі у мережі обговорюють, що Україну повинні були дискваліфікувати, що конкурс заполітизований, називаючи при цьому Євробачення "показухою", "цирком", "клоунадою", "збіговиськом збоченців", і що взагалі Україна повинна подякувати Росії за свою перемогу:

"Цирк та й годі", "Ганьба вселенського масштабу", "Євробачення давно стало смітником", "Не конкурс співу, а конкурс жалості", "Біженці наголосували", "Якби від України відправили глухого, сліпого та одноногого, він все одно б переміг".

скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот
скріншот

Як відомо, Росія не брала участі у Євробаченні 2022, її відсторонили через розв'язану війну в Україні. Також жителі РФ не могли голосувати за учасників конкурсу.

Вас також можуть зацікавити новини: