Принц Філіп помер у квітні цього року \ фото REUTERS

Щоб віддати данину пошани герцогу Единбурзькому принцу Філіпу який зробив успішну кар'єру в Королівському морському флоті, його ім'ям буде названа шлюпка.

Чоловіку королеви Єлизавети II принцу Філіпу розповіли про ці плани перед його смертю, хоча вони повинні були бути оприлюднені з нагоди його столітнього ювілею в червні цього року. Як повідомляється, він був "задоволений" цим рішенням. Герцог помер за два місяці до свого ювілею.

Генеральний директор Марк Дауі сказав: "Це велика честь не тільки для рятувальної станції Wells Lifeboat Station, але і для RNLI загалом. Ми сподівалися відзначити довгу службу герцога Единбурзького і підтримку морського сектору, назвавши на його честь рятувальну шлюпку. Ми чули, що герцог був радий дізнатися про плани назвати на його честь рятувальну шлюпку і що вона буде обслуговувати громаду, розташовану біля Сандрінгема. На превеликий жаль, герцог помер до того, як його Королівська Високість зміг побачити цю шлюпку. Але ми раді віддати данину поваги його спадщині сьогодні таким чином".

Відео дня

Читайте такожРазом 73 роки: опубліковано новий знімок королеви Єлизавети II і принца Філіпа (відео)

У свою чергу менеджер з експлуатації рятувальних шлюпок Wells Lifeboat Кріс Гарді сказав, що Wells Lifeboat Station пишається тим, що має нову рятувальну шлюпку класу Shannon, названу "Герцог Единбурзький". "Ми не сумніваємося, що наша нова рятувальна шлюпка продовжить життєво важливу роботу з порятунку життів на морі, якою, як ми знаємо, Його Королівська Високість був так захоплений протягом всього свого життя", - сказав Гарді.

Оголошення було зроблено до 71-ї річниці з дня, коли принц Філіп очолив HMS Magpie 1950 року, повідомляє ТСН з посиланням на Hello!

Вас також можуть ацікавити новини