Скоро стане відомо, на що витратять зібрані Притулої гроші для закупівлі "Байрактарів" / фото facebook.com/serhiyprytula

Відомий український ведучий, шоумен та волонтер Сергій Притула привідкрив завісу таємниці щодо того, на що витратять гроші - понад 600 млн грн, - які всією країною збирали на "Байрактари". Нагадаємо, компанія Baykar вирішила надати Україні три безпілотники безкоштовно. Тож зібрані кошти спрямують на інші потреби ЗСУ.

Як розповів Притула в ефірі проекту FreeДом,  до нього вже у мережі починають висувати претензії, куди він подів гроші.

"Якщо капати кожен день мені на мізки, це ні до чого не призведе, я все одно не розкрию ті речі, які я не маю права розкривати. Процес просто йде. Я не можу його "спалити" своїми публічними заявами... Є таке слово як тендер, це займає трохи часу. Тому що ті закупки, які ми хочемо зробити, це не в гастроном по ковбасу зайти", - наголосив волонтер.

Відео дня

Він додав, що вже визначилися, що закупити для потреб армії, перебравши багато різних варіантів.

"Тут важливо було, щоб це придбання відповідало очікуванням людей. Людина, яка кинула гривню, 20, 100, тисячу, мільйон на "Байрактар", вона усвідомлювала, що прикладається до придбання чогось, що буде нести смерть окупантам. Ми обрали той варіант, який зробить смерть ворогам у величезних масштабах", - розповів Сергій.

Він додав, що, ймовірно, за 2-3 тижні стане відомо, про що йдеться.

"Ви, коли дізнаєтеся, якщо все зростеться, що ми закупили, у вас світ перевернеться... Це буде гучно", - підсумував ведучий.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Литві зібрали майже 6 мільйонів євро на покупку Bayraktar TB2 для ЗСУ. Тоді виробник безпілотників Baykar вирішив передати його Україні безкоштовно.

У червні український шоумен Сергій Притула запустив ініціативу "Народний Байрактар". Всього за три дні українці пожертвували 600 мільйонів гривень. У Baykar знову пообіцяли передати три безпілотники безкоштовно.

Після цього в Польщі також запустили збір коштів на Bayraktar для ЗСУ. Зараз зібрано 17,6 мільйона злотих. Днями аналогічний збір почали жителі Норвегії.

Вас також можуть зацікавити новини: