Фото інстаграм Римми Зюбіної 

Українська акторка Римма Зюбіна, яка відома за фільмами "Люся інтерн", "Моя улюблена Страшко", "Чорна квітка" та іншими кінороботами, висловилася щодо мовного питання в Україні. 

Вона обурюється тим, що війна не змінила свідомість деяких українців. 

"Невже до кожного в хату має зайти російськомовна людина і зґвалтувати твою дитину? Це все йде з голови кожного. У когось перехід відбувся після першого Майдану, у когось після другого, на початку війни у 2014-му. Я не розумію цих людей. Я не розумію, не можу давати ніяких порад. Мені здається, що ніякої лагідної українізації уже бути не може", - наголосила вона в інтерв'ю для 24 каналу.

Відео дня

Римма додала, що не можна і в інформаційному просторі поширювати російську мову.

"Після читання поезії на зустрічі у Львові, до мене підійшла жінка й розповіла, що не змогла поїхати на похорон мами на окуповану територію. Розповідала це і ридала. Звісно, тут питання мови я не поставила. Але коли це відбувається на рівні інформаційного простору, підтримується та пропагується, то не знаю, що ще має статися", - сказала Зюбіна. 

Тому, на її думку, усім українцям потрібно робити так: 

"У нас, як України, останній шанс. Якщо ми зараз не втримаємо країну на фундаментальних речах для державності, зокрема мові, то втратимо країну. Потім можемо повернути всі території, але не будемо єдиними. Можливо, варто починати з дуже ретельного вивчення історії України".

Нагадаємо, раніше акторка Олеся Жураківська закликала відмовитися від всього російського.

Вас також можуть зацікавити новини: