У Росії порушили кримінальну справу проти коміка Максима Галкіна, його звинувачують у поширенні так званих фейків про армію РФ.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, артист із самого початку повномасштабного вторгнення засуджує війну в Україні й, зіткнувшись з хвилею хейту, переїхав до Ізраїлю зі своєю дружиною Аллою Пугачовою і двома дітьми.

"Я не виступаю зараз в Росії не тому, що я не хочу, і не тому, що глядач проголосував проти, здавши квиток. А тому, що ці концерти стали забороненими. Ну, я поїхав до Ізраїлю відпочити. Я давно збирався відпочити, заодно запланував тут концерт, де мені не забороняють виступати. Де мене завжди чекає публіка. Складно мені дорікнути, напевно, у зраді", - заявляв Галкін.

У своїх соцмережах він розповідає про всі жахи війни та засуджує злочинний режим Кремля. А в Ізраїлі він регулярно дає концерти, а виручені гроші з продажу квитків артист перераховує на допомогу українським біженцям. При цьому він неодноразово зізнавався в любові до своєї батьківщини й додавав, що Росія - це не влада. Однак такі зізнання не змінили народний гнів на милість - Максима Галкіна звинуватили в зраді й навіть в нетрадиційній орієнтації.

А тепер на нього написали заяву за так зване поширення фейків про армію РФ - йому може загрожувати до 7 років в'язниці в Росії.

Як з'ясувалося пізніше, донос на Максима Галкіна написав блогер. Поки артист ніяк не коментує розмови про своє можливе затримання, він відправився на гастролі з новою програмою, де окремо висміює подвиги російської влади та старання пропагандистів.

"Хочу, щоб мій російський народ жив у мирі та в багатстві, а не в злиднях та ізоляції. Тому я своїм гумористичним словом і ділом як можу, буду висміювати тих, хто стоїть на шляху розвитку моєї улюбленої Росії", — заявляв шоумен.

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну Алла Пугачова разом з Максимом Галкіним і дітьми поїхала в Ізраїль. Звідти шоумен веде інформаційну війну і розповідає правду про війну в Україні.

За таку жорстку антивоєнну позицію його вже "заборонили" у РФ. Галкіна звільнили з "Першого каналу", де він пропрацював шість років. А також скасували всі концерти. Крім того, в Росії проти нього хочуть порушити кримінальну справу.

Вас також можуть зацікавити новини: