Королева Єлизавета для посвячення у лицарі використовувала меч, який належав її батьку, Георгу VI / tsn.ua

Королева Британії Єлизавета II 17 липня посвятила у лицарі ветерана Томаса Мура.

Читайте такожКоролева Єлизавета II відсвяткувала офіційний день народження міні-парадом і салютом (фото, відео)Чоловік зібрав десятки мільйонів для британської Національної служби охорони здоров'я під час пандемії коронавірусу. 30 квітня йому виповнилося 100 років.

Як пише ТСН, урочистості пройшли у Віндзорському замку і стали першим публічним заходом для 94-річної королеви від початку пандемії. Захід проводили з обережністю, щоб нікого не наразити на небезпеку.

Відео дня

Мур зустрівся з королевою на відкритому повітрі, його супроводжувала сім'я. Королева Єлизавета для посвячення в лицарі використовувала меч, який належав її батьку, Георгу VI.

Томас Мур у віці 100 років став лицарем / tsn.ua

Раніше УНІАН писав, що коли в країні почалася пандемія, Томас Мур вирішив допомогти зібрати кошти для медиків. І зобов'язався, хоча і важко ходити, до столітнього ювілею зробити по своєму двору сто кіл, щоб люди дивилися на нього й жертвували гроші для лікарів. До цього Муру зробили операцію і частково замінили тазостегновий суглоб. Для відновлення йому треба було ходити кожен день.

Родина допомогла Тому розмістити його заклик в соцмережах. Замість тисячі фунтів, на які розраховував ветеран, йому вдалося зібрати понад 30 мільйонів.