Популярну актрису Еллісон Мек засудили за участь у секс-культі / Instagram

Актриса Еллісон Мек, відома за роллю в культовому серіалі "Таємниці Смолвіля" була засуджена до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у вербуванні жінок в деструктивну секту NXIVM. Постраждалі ставали секс-рабинями.

Як повідомляє THR, Мек раніше визнала себе винною і співпрацювала зі слідством. Суд врахував це при винесенні вироку.

Під час оголошення вироку в Бруклінському федеральному суді актриса заявила, що шкодує і кається у скоєному. Вона також вибачилася перед жертвами секти, які постраждали від її дій.

Відео дня

Читайте такожНазвана дата виходу нового сезону "Декстера" з Майклом Сі Холом

Справа NXIVM

Організація NXIVM (вимовляється як «Нексіам») виникла як компанія, яка пропонувала споживачам платні семінари з саморозвитку. Для того, щоб потрапити на заняття, потрібно було надати свої оголені фото та інші компрометуючі матеріали, щоб гарантувати мовчання учасників після закінчення програми.

Критики зазначали, що компанія працює за принципами мережевого маркетингу і «пірамідальним» принципом, а також має ознаки харизматичного культу.

Як з'ясувалося, в NXIVM була побудована ціла таємна спільнота, де практикувався рабська праця і сексуальна експлуатація. У лідера секти Кіта Раньєра були секс-рабині, яких таврували його ім'ям.

38-річна Еллісон Мек входила до найближчого оточення Раньєра. Прокурори довели, що вона була "господарем" для "рабів" і змушувала їх працювати, робити відверті фото і вступати в сексуальні стосунки з Раньєром.

У 2018 році Раньєр, Мек і ще кілька фігурантів справи NXIVM були заарештовані, їм висунули звинувачення.

Що стало з лідером секти NXIVM 

У жовтні минулого року лідера NXIVM Кіта Раньєра засудили до 120 років тюремного ув'язнення.

Встановлено, що Раньєр створив собі гарем з жінок, яких навертали в сексуальне рабство, таврували, змушували сидіти на жорстких дієтах на межі голодування і витягали з них гроші.

В ході судового процесу були заслухані 15 жертв «Нексіам». При цьому 50 осіб виступали за звільнення лідера культу, посилаючись на те, що він і його організація нібито поліпшили їм життя. Суд також зажадав з Раньєра штраф у розмірі 1,75 мільйона доларів.