5 способів догляду за шкірою / фото ua.depositphotos.com

Необов'язково робити ін'єкції і ходити на дорогі процедури, щоб зробити шкіру гладкою і позбутися від зморшок. Омолодити шкіру можна в домашніх умовах. Скористайтеся п'ятьма порадами для уповільнення процесів старіння вашої шкіри.

Займайтеся лицьовою гімнастикою

Лицьова гімнастика (або йога для обличчя) - це комплекс вправ для лицьової мускулатури і міміки. Вона допомагає зняти напругу з м'язів обличчя і розслабити їх, зарядитися енергією і хорошим настроєм. Всього 15 хвилин зарядки в день запобігають появі складок в куточках губ і між бровами. 

Читайте такожДженніфер Еністон: секрети краси і стрункості Для лицьової зарядки по черзі напружуйте і розслабляйте різні групи м'язів обличчя: підборіддя, вилиці, щоки, лоб, надбрівні дуги. Повторіть 15-20 разів. Візьміть ковпачок від аптечного розчину і зімкніть навколо нього губи. Тримайте 30 секунд. Потім потріть долоні один об одного. Ледь торкаючись шкіри, погладжуйте обличчя від куточків губ до скронь, як ніби хочете намалювати собі посмішку. Повторіть 40 разів. Покладіть пальці на скроні біля очей і потягніть шкіру вгору. 20 разів щільно закривайте і відкривайте очі.

Відео дня

Правильно загоряйте

Легкий золотистий загар ─ це не тільки мода, але і здоров'я і молодість шкіри. Щоб шкіра отримала необхідну дозу сонця і кисню - проводьте на відкритому повітрі не менше ніж годину в день. У місті використовуйте сонцезахисний крем з фактором SPF не менше 20, на пляжі - не менше 50. До речі, шкірі потрібно "дихати" цілий рік, тому не нехтуйте прогулянками після закінчення літа.

Пийте достатньо води

Поради для молодості шкіри / фото ua.depositphotos.com

Для нормального зволоження шкіри важливо не тільки використовувати крем, але і пити достатньо води. Денна норма для дорослої людини - 2 літри в день. При недостатньому зволоженні шкіра стає сухою, лущиться, тьмяніє, погано тримає косметику і тональний крем.

Очищайте шкіру

Регулярне очищення шкіри допомагає позбутися від відмерлих клітин і дозволяє їй дихати. Для ефективного очищення кожен день вмивайтеся з пінкою, а раз на тиждень проводьте скрабування для всього тіла.

Поміняйте постільну білизну

Доросла людина спить 8 годин на добу, і весь цей час торкається тканини подушки. Жорстка тканина не дуже добре впливає на стан шкіри. Поширена бавовна є досить грубим матеріалом. Бавовняну постільну білизну краще замінити шовковою. І, звичайно, не нехтуйте здоровим сном. Люди, які регулярно висипаються, виглядають молодше за своїх однолітків.

Читайте інші новини про здоров'я і красу: