Стиліст Андрій Попов / фото instagram.com/popovandrii

Андрію, назвіть, будь ласка, наймодніші тенденції цього літа.

В першу чергу, це пояс у вигляді ланцюга. Він був у тренді два роки тому, а зараз знову повернувся на модний Олімп. По-друге, великі об'ємні спідниці з бавовни або шовку. Якщо ви дотримуєтеся всіх-всіх тенденцій, то зараз в тренді тканини, з яких шиється одяг для підводного плавання - віскоза. Вона відмінно тримає температуру тіла.

По-третє, великі знімні аксесуари. Пам'ятаєте, навесні багато дівчат носили об'ємні квіти на шиї, метелики? Так ось зараз ці аксесуари знову дуже популярні. 

Відео дня

Ще в тренді будуть речі з льону. У ньому не жарко і зручно, але єдиний мінус - він швидко мнеться. Тому його можна замінити кроше - об'ємне рельєфне мереживо, яке має схожість зі сіткою. Ці елементи кроше використовують не тільки для одягу, але і для взуття та сумок. На піку популярності – кроше в кольорі веселки.

Які ще кольори будуть в тренді?

Якщо дивитися по тенденціям, то в тренді неон, яскраві кольори або зовсім пастельні - бежевий, ліловий, ніжно-рожевий. Тобто не яскраво виражені відтінки.

Останнім часом на вулицях можна помітити багато людей, які намагаються впровадити в свій образ патріотичні нотки. Розкажіть, як правильно це робити, щоб мати привабливий вигляд?

Головне не укочуватися в шароварщину, тобто не надягати повністю традиційні костюми. Якщо це вишиванка, то вона повинна бути зроблена вручну і не повинна мати дешевий вигляд. Це повинна бути дорога річ, яку ви будете носити не один рік. 

Якщо ви одягаєте якийсь елемент народного костюма, то його потрібно розбавляти базовими речами - джинсами або шортами. До слова, в цьому сезоні в моді ультракороткі шорти, які носили в 60-х роках.

Так, а що ви можете сказати з приводу взуття? На які моделі слід звернути увагу?

В першу чергу, це взуття з високими незвичайними підборами. Починаючи від квадрата і закінчуючи якимось міккі-маусом. Також в моді будуть крокси, взуття на танкетці і еспадрільї з зав'язками. До речі, еспадрільї спочатку були чоловічим взуттям. Їх ще носив Людовик XIV. Потім чоловіки відмовилися від зав'язок на ньому. А в жіночих колекціях дуже багато такого взуття.

Також варто придивитися до капців з останньої колекції Dior і Chanel. У них максимально зручна підошва. 

Цього літа в тренді буде взуття на високих незвичайних підборах, - стиліст / фото instagram.com/popovandrii

Ви сказали, що в тренді будуть аксесуари. Я неодноразово чула думку, що не можна поєднувати золото з сріблом або біле золото з жовтим. Чи справді це має смішний вигляд?

Будь-яке золото, як і будь-які дорогоцінні камені, повинні бути правильно скомбіновані. Тільки так вони матимуть крутий вигляд. Наприклад, срібні сережки добре поєднуються з золотими каблучками. Головне, щоб це мало естетичний вигляд. 

Зверніть увагу на дорогі прикраси, наприклад, бренду Tiffany. Дивлячись на них, ви можете подумати, що це просто хорошої якості біжутерія. Але насправді вони коштують недешево. Їхня суть в мінімалізмі.

Тому раджу бути дуже обережними при виборі аксесуарів, особливо у великих кількостях. Ще кілька років тому це було модно, зараз - ні. Кольє і намиста відходять у минуле. 

Зараз весь світ спостерігає за нашою першою леді Оленою Зеленською. Вона - зразок для наслідування, тому люди завжди звертають увагу і на її зовнішній вигляд. Можете назвати кілька елементів зі стилю Зеленської, які варто впровадити в свій гардероб кожній дівчині?

Її стиль більш консервативний і в той же час жіночний. Рекомендую придивитися до штанів-палаццо, які вона часто носить. Це найбільш універсальний крій, який підходить як повним, так і худим людям. Він приховує зайве і підкреслює потрібне. По-друге, це вишиванка. Зеленська завжди впевнено і вміло інтегрує її в свій образ. Ну, і класична сукня. Перша леді носить її то з поясом, то без нього. З одного боку це консервативний стиль, а з іншого - розслаблений.

Образи Зеленської консервативні та жіночні, - Попов / колаж з фото

Під час війни у багатьох українців знизилися доходи, тому доводиться економити навіть на одязі. Дайте кілька порад, як створити економний образ, але водночас стильний?

Можу порадити купувати речі в секонд-хендах і стоках. Єдине, важливо вміти їх там шукати. Також варто обзавестися базовим гардеробом з сегменту middle plus. Так ви заощадите час і гроші в подальшому, бо ці речі ви будете носити ще кілька років.

Крім того, якщо ви схильні до імпульсивних покупок, то я рекомендував би вибрати кілька речей і поділити їхню вартість на кількість виходів. Наприклад, у вас стоїть вибір між сукнею і джинсами, вартість яких сягає 1000 гривень. Далі проста математика: в сукні ви вийдете на вулицю 3 рази. Значить, 1000 гривень ділимо на три, і виходить 333 гривні. У джинсах ви вийдете 10 разів. Разом їхня вартість на кожен вихід виходить 100 гривень. До того ж сукню ви зможете носити тільки влітку, а джинси - навесні і восени, а це значить, що їхня вартість зменшується. 

Ви неодноразово говорили про важливість базового гардероба. Які речі в ньому повинні бути?

Класичний базовий гардероб складається з 11 речей. Це біла футболка, біла сорочка, темні штани-трубочки, спідниця-олівець, штани-палаццо, кардиган без гудзиків, класичний піджак, джинси-бойфренди, класичні джинси, спідниця-плісе і куртка-косуха. З цих речей у вас може вийти, як мінімум, 24-25 класних образів.