м

Про це він сказав в інтерв`ю журналісту Віталію Коротичу, яке транслював сьогодні телеканал «Інтер».

«Сьогодні є перемир’я – це перший крок. Наступний – це мир. Це мета, тому пошук компромісів, який ми пропонуємо, коли ми йдемо на поступки… Безумовно, ми звертаємось і до опозиції, щоб вона також йшла на поступки. Мова не в тому, хто програє - влада чи опозиція», - наголосив Янукович.

Відео дня

Читайте такожЯнукович: У влади є сили, щоб поставити на місце будь-кого, але ми не хочемо жертв

Він зізнався, що його «штовхали і штовхають» до різних варіантів вирішення кризи. «Я хочу сказати, що сьогодні мене штовхали і штовхають до різних, як кажуть, засобів, способів, як розібратися в цій ситуації, але я хочу сказати, що я не хочу воювати. Я не хочу, щоб будь-які рішення приймались шляхом таким радикальним», - заявив Янукович.

Він наголосив, що хоче зберегти державу, хоче відновити стабільний розвиток. «Це моя мета. І все, що сьогодні ми робимо, ми робимо заради того, щоб в країні встановився мир», - зауважив він. 

На переконання глави держави, має виграти Україна. «Це наша мета. Нам треба показати сьогодні всім, що ми здатні зберегти нашу країну, що ми здатні зберегти мир», - підкреслив Янукович.

Також, за його словами, потрібно показати, що Україна - це держава, яка має достатньо здорових сил, і українці здатні «розібратися в своїй хаті і навести лад». 

«Я вдячний багатьом тим, хто сьогодні емоції свої утримав і вже почав думати прагматично, як кажуть, з холодною головою. Це чудово. Мені однаково боляче, коли страждають люди і з однієї, і з другої сторони. Цього не повинно бути, і тут ми повинні зробити все для того, щоб утриматись від радикалізму. І всі повинні знати, що є межа … за яку ніхто не повинен переходити», - наголосив він.