Монтаж і оформлення пощади декораціями обійдеться міськраді 920 тис. грн \ УНІАН

Харківські активісти підрахували витрати на міські новорічні свята і дійшли висновку, що вартість ялинки на площі Свободи більша, ніж вартість головної ялинки в Нью-Йорку.

Читайте такожУ Києві запалили головну ялинку України (фоторепортаж)

Про це ГО «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) написала на своїй сторінці в соцмережі. За даними «ХАЦ» в цьому році комунальні підприємства міста витратили 15,8 млн грн на оформлення території для святкування Нового року і Різдва. Для ялинки, висота якої становить 40,5 м, закупили хвою на 900 тис. грн. Сама конструкція коштує 2 млн грн. У неї є гарантійний термін - 5 років. За інформацією антикорупціонерів новорічне «дерево» для міста купили в 2013 році.

Відео дня

Монтаж і оформлення площі декораціями обійдеться міськраді 920 тис. грн, а піксельна сітка зі світлодіодами - в 4,2 млн грн.

Також, активісти «ХАЦ» з'ясували реальну вартість місця для торгівлі на ярмарку. «Виявилося, що оренда половини павільйону на площі коштує 30 тис. грн на місяць. Павільйон для шашличної - 70 тис. грн. При цьому безготівкового розрахунку немає, тільки готівка.

Загальна кількість павільйонів та кіосків на ярмарку - не менше сорока. А прибуток буде вимірюватися - мільйонами гривень», - йдеться в повідомленні організації.