Служба безпеки України заявляє про викриття факту вербування військовослужбовця російською ФСБ.

Про це повідомляє прес-центр спецслужби.

У СБУ повідомили, що військовий, який несе службу в районі ООС, періодично відвідував своїх родичів у Росії. Там він потрапив у поле зору спецслужб, які захотіли отримувати від нього інформацію. 

"Представники ФСБ змусили нашого громадянина надати письмову згоду на негласне співробітництво. Для цього вони використовували психологічний тиск та погрози на адресу рідних затриманого. За задумом "кураторів" чоловік мав збирати й передавати відомості про кількість особового складу, озброєння та військову техніку українських підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представників ФСБ цікавила інформація про радіолокаційні станції, зокрема можливості виявлення повітряних цілей та відстеження польотів російської авіації.

Читайте такожПід час останнього обміну Росії передали чотирьох українців-зрадників – СБУ

"Погрози на адресу рідних українця ставали дедалі жорсткішими, тому чоловік звернувся до СБУ та розповів про всі обставини свого вербування й отримане доручення", - розповіли в СБУ і додали, що суд звільнив його від кримінальної відповідальності через те, що чоловік не виконав злочинне завдання ФСБ.

Як повідомляв УНІАН, Запорізькій області контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу вербування полковника запасу Збройних сил України спецслужбами Російської Федерації під час його поїздки до анексованого Криму.