На згадку про Кузьму Скрябіна влаштували автопробіг / фото УНІАН

У Кривому Розі 2 лютого відбувся щорічний автопробіг до місця загибелі відомого українського музиканта Андрія Кузьменка, більш відомого як Кузьма Скрябін.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожВакарчук зізнався, що почав писати вірші про політику

Десятки автомобілів цього дня з’їжджаються на паркінг у центрі Кривого Рогу. Дехто чіпляє на вікна прапори, хтось йде купувати квіти, ну а хтось вмикає музику, репертуар в усіх однаковий – пісні гурту "Скрябін".

Близько півсотні автомобілів неквапно прямують трасою. Чи не у кожного в машині лунає музика Кузьми Скрябіна. Біля пам’ятного хреста всі зупиняються, кладуть квіти, запалюють лампадки, священик починає молитву. Потім усі охочі розповідають спогади про Кузьму, дехто просто мовчки насолоджуються його співом.

Вшанували пам’ять загиблого також і учасники гурту, присвятивши загиблому другові пісню.

Загалом автопробіг на вшанування пам’яті Андрія Кузьменка проводять двічі на рік – у день його народження та в день його загибелі.

Нагадаємо, співак Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року. Він потрапив в автомобільну аварію, коли за кермом позашляховика повертався із Кривого Рогу до Києва. На чималій швидкості його авто зіштовхнулось із молоковозом. Водій вантажівки та пасажирка, яка їхала в машині співака, отримали травми. Кузьму Скрябіна врятувати не вдалося.