Приміщення Нацакадемії прокуратури будуть використовувати для потреб протидії COVID-19 / Фото: napu.com.ua

Офіс генерального прокурора передасть приміщення Національної академії прокуратури на потреби протидії поширенню коронавірусу.

Таке рішення прийняте на нараді у генерального прокурора Ірини Венедіктової, повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 30 березня

Відео дня

«Ми запропонували Київській міській державній адміністрації, за необхідності, використовувати приміщення Національної академії прокуратури України для потреб протидії COVID-19. Водночас зараз ми мобілізуємо прокурорів для запобігання злочинам і покарання за зловживання на епідемії», - наголосила Венедіктова.

Також, за її словами, працівники Офісу генпрокурора перерахують частину своєї заробітної плати на протидію з поширенню коронавірусної інфекції. «Всі працівники (Офісу генерального прокурора – УНІАН) можуть зараз добровільно передати свій одноденний заробіток на підтримку медиків і хворих, на закупівлю необхідного обладнання. Ми перерахуємо цей фінансовий ресурс штабам Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей», - зауважила вона.

Також учасники наради обговорили додаткові кроки, яких вживатиме прокуратура для забезпечення правопорядку в умовах надзвичайної ситуації, виявлення контрафактних ліків та засобів, протидії вивезенню продукції медичного призначення тощо.

Нагадується, що в Офісі генпрокурора створено координаційний штаб для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. Він контролює проведення профілактичних та протиепідемічних заходів в органах прокуратури та оптимізує роботу Офісу, регіональних та місцевих прокуратур в умовах карантину.

Читайте також: