Були затримані 23 нинішні та колишні керівники податкової служби / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн грн колишньому керівнику податкової служби Дніпра Андрію Ліпинському, який підозрюється у фінансових махінаціях влади часів президентства Віктора Януковича.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином суд частково задовольнив клопотання слідчих з особливо важливих справ Головної військової прокуратури, які просили обрати Ліпинському запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення 1 млн грн застави.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня у 15 областях України силовики у ході спецоперації провели 454 обшуки, були затримані 23 нинішні та колишні керівники податкової служби.

Відео дня

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в результаті проведених обшуків було вилучено 3,7 кг золота, 50 кг срібла, 5,5 млн доларів готівкою, 8 млн грн, 280 тис. євро, ювелірні вироби тощо.

Читайте такожВ Одесі затримали колишню суддю на хабарі

Спецоперація проходила у рамках розслідування злочинів, вчинених колишніми керівниками та їхніми заступниками обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів - державних податкових адміністрацій, які були причетні до організації та функціонування так званих «податкових майданчиків».

Внаслідок такої діяльності особи з оточення екс-президента Віктора Януковича і тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка збагатилися за рахунок платників податків на майже 96 млрд грн.

Провадження відкрито за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).