Шахтар лише одного разу відбирав очки у Ман Сіті / фото: ФК Шахтар

У вівторок, 26 листопада, англійський "Манчестер Сіті" прийматиме на своєму полі донецький "Шахтар" у рамках п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Манчестер Сіті - Шахтар.

Початок поєдинку - о 22:00.

Відео дня

Манчестер Сіті - Шахтар: де дивитися матч по ТБ

"Манчестер Сіті"

"Городяни" могли гарантувати собі вихід у плей-офф ще в минулому турі, але для цього треба було обіграти "Аталанту", а італійцям вдома вдалося взяти нічию - 1:1.

Спроба номер два достроково вийти з групи - у грі з українським чемпіоном. Перша гра команд в Харкові завершилася перемогою гостей з рахунком 3:0. Взагалі "Шахтарю" лише одного разу вдалося взяти очки проти "Сіті" (2:1), і було це ще два роки тому в останньому турі групового етапу, коли Гвардіола дав шанс резервістам.

Наставник манчестерців прямо заявив, що це відмінний шанс завершити справу, тому англійці будуть йти вперед і намагатися перемогти. Це дозволить набрати 13 очок і вже точно виграти групу.

В англійській Прем'єр-лізі у "Ман Сіті" вистачає проблем - команда займає лише третє місце і відстає від "Ліверпуля" на цілих дев'ять очок. Однак про спад говорити не варто, адже в минулому турі команда зуміла перемогти непоступливий "Челсі" - 2:1.

Манчестер Сіті - Шахтар: прогноз букмекерів

"Шахтар"

Про УПЛ "гірники" вже можуть в принципі забути в хорошому сенсі цих слів. Справа в тому, що донеччани випереджають київське "Динамо" вже на 13 очок - цього навряд чи може не вистачити для чемпіонства.

Збільшити відрив вдалося завдяки перемозі над "Динамо" (1:0) в Харкові, а в минулому турі донеччани без особливих проблем розгромили "Львів" - 4:1.

У четвертому турі Ліги чемпіонів команда Луїша Каштру дивом уникнула поразки в грі із загребським "Динамо" (3:3), коли Андрій Пятов залишив свої ворота і пішов в атаку, заробивши пенальті на останніх хвилинах гри.

Заряд позитивних емоцій команда отримала, але це не змінює факту складної ситуації в групі. "Гірники" випереджають хорватів лише за додатковими показниками, тому їм дуже потрібна хоча б нічия в Англії, адже в останньому турі ще грати з "Аталантою".

Травми та дискваліфікації

У донеччан зараз вистачає проблем зі складом. Через дискваліфікацію в Англію не полетів Марлос. Також у заявці не виявилося капітана команди Тайсона, у якого травма. Не зовсім зрозуміло, в якій формі після повернення з лазарету знаходяться Євген Коноплянка і Манор Соломон.

У "Ман Сіті" після операції відновлюється Олександр Зінченко, також в лазареті давно знаходяться Лерой Сане та Емерік Ляпорт, а тепер цю компанію поповнив Серхіо Агуеро. Тим не менш, у Гвардіоли пристойна глибина складу, щоб компенсувати цю втрату.

Орієнтовні склади

"Манчестер Сіті": Едерсон, Канселу, Стоунз, Фернандіньо, Анхеліньо, Фоден, Гюндоган, Де Брюйне, Б. Сілва, Жезус, Стерлінг

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Степаненко, Тете, Коваленко, Коноплянка, Мораєс

Слова перед матчем

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола:

"Шахтар" нас добре знає, ми їх добре знаємо. Звичайно, будемо готуватися. Подивимося, в якій будемо формі після важкого матчу з "Челсі". Покажемо свій найкращий футбол. Хочемо поїхати в Загреб, забезпечивши вихід в плей-офф".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Грати з такою командою, звичайно, дуже складно. Але ми проаналізували матч першого туру в Харкові та постараємося показати наш футбол. Ми приїхали сюди не для того, щоб сісти, закритися, грати від оборони та чекати на постійні атаки "Сіті". Ні, це не є частиною нашого ДНК. Ми знаємо, що буде складно, але постараємося розкрити правильні зони та знайти правильні шляхи до воріт суперника".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів зі Словенії на чолі зі Славко Вінчічем.