Куди поїхати на травневі вихідні 2021 / фото УНІАН, Янош Немеш

Парк "Софіївка" в Умані

Дендрологічний парк "Софіївка" - ідеальний варіант відпочинку на природі, заради якого не потрібно проїжджати дикі місця з бездоріжжям. Софіївський парк в Умані вражає різноманітністю рослин і квітів, красою ландшафтів і великою різноманітністю дозвілля. Тут можна влаштувати пікнік (але без багаття), покататися по підземній річці або поплавати в озері на човні. А ще це дуже романтичне місце для відвідування з другою половинкою.

Дендропарк Софіївка / Фото УНІАН

Казковий Кам'янець-Подільський

Одне з найдавніших і найкрасивіших міст країни порадує вас духом середньовіччя. Туристам тут варто відвідати Новопланівський міст, що підноситься над каньйоном, мальовничий історичний центр і неймовірно красивий замок Кам'янець-Подільську фортецю. У цьому місті можна відпочити від буденності і зануритися в атмосферу казкового королівства.

Екстремальний Пилипець

Читайте такожНе лише Чернівці та Хотин: туристичні родзинки Буковини, які вас точно здівуютьЛюбите екстремальний спорт і активний відпочинок? У такому разі поспішіть взяти квиток у високогірне село Пилипець у Закарпатській області. Цей гірський курорт може забезпечити прекрасний відпочинок в будь-який час року. Тут розташовані гірські траси різної складності, байк-парк для любителів велосипедів, і красивий водоспад Шипіт. А ще в Пилипці проводяться польоти на параплані в льотну погоду з інструктором. Щоб дістатися сюди, можна купити квиток на поїзд в смт Воловець, звідки їздять регулярні автобуси в Пилипець.

Відео дня

Затишне Сколе

Вид на Сколе / фото Марина Григоренко

Як і Пилипець, невелике містечко Сколе також розкинулося серед Карпат. Однак тут можна відпочити спокійно і розмірено. Саме місто виглядає мило і мальовничо, а навколо нього розташувалася різноманітна природа. Кожен тут знайде собі маршрут за смаком. Любителі гірського відпочинку можуть піднятися на одну з карпатських вершин туристичними стежками, де можна побачити навіть літніх людей. А поціновувачі лісів і річок можуть прогулятися по національному парку "Сколівські Бескиди", а також відвідати водоспад Кам'янка. Дістатися до Сколе можна на поїзді - через місто проходить кілька залізничних маршрутів.

Романтичні Чернівці

Серед українських обласних центрів місто Чернівці не користується великою популярністю у туристів. Багато людей бажають провести відпустку в Києві, Одесі або Львові. Чернівці часто незаслужено обходять стороною або залишають на "потім". Це місто називають "українським Парижем" через вишукану архітектуру. У серці Буковини рекомендується відвідати драматичний театр, міську ратушу, університет ім. Федьковича, міські площі. З міста ви неодмінно поїдете з відмінним настроєм і з сотнями фотографій мальовничих вулиць.

Вам також може бути цікаво: