П'ятниця, 27 квітня, - у Вінниці день політики.

Депутати облради потроху підтягуються на сесію, а під стінами будівлі ОДА збираються опозиціонери.

Відео дня

Нагадаємо, вчора обласна організація ВО “Батьківщина” заявила про намір провести мітинг на знак протесту проти тортур, завданих Юлії Тимошенко, коли її силоміць доправляли з в'язниці до лікарні.

Наразі біля центрального входу в ОДА вже зібралося близько 60 мітингувальників. Майорять прапори “Батьківщини”, “Свободи” та “НРУ”.

Союзниками з 'Фронту змін' на мітингу 'Батьківщини' і не пахне

Політичних гасел ще не піднесли, натомість стоять люди з лозунгами, які ганьблять владу за бездіяльність в питанні спроб рейдерського захвату Кирнасівського цукрозаводу.

До речі, щодно віднайдених союзників “Батьківщини” з “Фронту змін” не було жодного.

9.30. На мітинг підійшли ще чоловік 60 і лідери обласної "Батьківщини" Людмила Щербаківська та "Свободи" Олексій Фурман.

Людмила Щербаківська оприлюднила позицію депутаів облради - членів партійної фракції, які висловлюють осуд діям влади стосовно Тимошенко та усіх політичних ув'язнених.

Вона висловила сподівання, що колеги по депутатському корпусу підтримають звернення фракції до Президента України з вимогою припинити політичні переслідування опозиційних діячів, котре вона збирається оприлюднити на сесії.

Хвилин за 20 від початку мітинг закінчився.

Залишився пікет НРУ на підтримку працівників Кирнасівського цукрозаводу.