Сьогодні, 7 травня, о 16-ій годині у відділі літератури іноземними мовами Вінницької ОУНБ ім.  К.А.Тімірязєва  (вул.  Соборна,  70,  ІІІ поверх) відбудеться відкриття Центру польської книги та інформації до відзначення Дня Європи в Україні.

Відкриттю Центру передувала передача представниками Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці  польської літератури ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, що відбулась 3 жовтня 2011 року та підписання угоди про співпрацю.

В угоді йдеться про   проведення та координацію культурних заходів  та реалізацію спільних завдань між Публічною бібліотекою ім. Зигмунда Яна Румля у Варшаві (директор Мірослава Маєвська) та Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва (директор Наталія Морозова) у рамках Днів Мазовії на Поділлі.

Відео дня

Місія «Центру польської книги та інформації» полягає у наданні актуальної інформації про Польщу, її історію, культуру, освіту, матеріалів з вивчення польської мови, художньої літератури тощо. До послуг відвідувачів Центру зібрання книг польською мовою, унікальна колекція класичної музики на мультимедійних носіях та ноутбук з корисними веб-посиланнями.