Вінниччина отримала майже 200 млн. гривень на соціальний захист.

Про це повідомило управління у справах преси та інформації з посиланням на  заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Борецького.

За словами посадовця,  при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2012 рік» Вінницька область отримала 199,7 млн. гривень.

Відео дня

В тому числі: 26,6 млн.грн. на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям; 1,3 млн.грн. на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною».

Також, за словами Володимира Барецького область отримала 6,9 млн.грн. на підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу.

Отримала область і на зарплати бюджетникам та на погашення заборгованості за медичне обладнання, зокрема - 56,8 млн.грн. на оплату праці працівників бюджетних установ; 2,6 млн.грн. на погашення кредиторської заборгованості за медичне обладнання, придбане за рахунок субвенції з державного бюджету в 2011 році.

Як відзначив Володимир Барецький на соціально-економічний розвиток область отримала 75,0 млн. грн. та 12,1 млн.грн. на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення і 18,5 млн.грн. на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку на прибуток підприємств та акцизного збору.