Європейські посли їдуть до Вінниці посвяткувати і попрацюватиДень Європи вінничани святкуватимуть разом із високоповажними європейськими гостями. Щороку представництво Європейського Союзу в Україні вибирає місто, з мешканцями якого святкує День Європи. Цього року їх вибір впав на Вінницю.

Про це повідомив Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю  Вінницької міської ради.

Делегацію представників дипломатичного корпусу країн Європейського очолить голова представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. Разом з ним Вінницю відвідають  також Посли Австрії, Великобританії, Данії, Нідерландів, Румунії та Швеції, а також представники Посольств Чехії, Німеччини, Словаччини та Словенії.
Серед високоповажних закордонних гостей свята буде також Посол Ізраїлю Реувен Дін Ель, який теж відгукнувся на запрошення Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. В ході свого візиту пан Посол планує ознайомитись і з ходом робіт по підготовці до відкриття діагностичного центру, який створюється в обласному центрі за підтримки МЗС Ізраїлю.
З особливою теплотою вінничани очікують делегацію із польського міста Кельце, з яким Вінницю пов’язує уже більш ніж 50-річна дружба. Її очолюватиме Президент міста Кельце Войчех Любавський, який планує разом з Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом  19 травня підписати нову редакцію Угоди про побратимство. Того ж дня на її реалізацію три вінницькі університети укладуть угоду про співпрацю із келецькими вишами. Офіційно оформити наміри про співпрацю на День Європи місто Вінниця планує і з польською гміною Коморнікі.
На запрошення обласної влади до Вінниці приїжджають також представники Свєнтокшиського воєводства (Польща) та Республіки Молдови.
Програми візиту наших гостей передбачають не тільки участь у святкових заходах, але й інтенсивну робочу програму: ознайомлення з досвідом реалізації низки проектів за підтримки ЄС, відвідини одного з підприємств, створеного у Вінниці спільно з європейськими партнерами, спілкування з вінницькими школярами та  мешканцями міста, ознайомлення з інноваціями, втіленими міською радою, а також спільні зустрічі з очільниками міста та області.
Делегації, які приїжджають на запрошення обласної влади, працюватимуть за окремими графіками.
 

Відео дня