На Вінниччині співробітники СБУ викрили факт протиправної діяльності службових осіб Бершадського комунального підприємства. Посадовці привласнили собі близько 400 тис. грн.

Про це повідомив  прес-центр СБ України.

Встановлено, що на виконання умов договору за результатами тендерної процедури закупівлі восени 2011 р. місцеве товариство поставило до підприємства 2 тис. 600 тонн вугілля. Однак його якість, згідно з сертифікатами лабораторних досліджень, не відповідала параметрам якості, вказаних замовником. Достовірно знаючи про це, службові особи підприємства-замовника здійснили розрахунок з постачальником як за якісну сировину, сплативши 2 млн. 200 тис. грн.

Відео дня

Ревізія фінансово-господарської діяльності комунальників, ініційована СБУ, підтвердила факт переплати  за паливо, якість якого виявилась значно нижчою від замовленої, у зв’язку із чим міський бюджет безпідставно втратив 400 тис. грн.

Слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом розтрати службовими особами комунального підприємства  бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем - ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.