19 травня 2012 року у Хрестовоздвиженському храмі м.Вінниці пройшла 10 ювілейна науково-практична конференція православних педагогів Вінницької області. Цьогоріч конференція мала  назву «Реалії та перспективи духовного виховання в умовах сучасної сім‘ї та Церкви та освіти». Захід організувала Асоціація православних педагогів Вінниччини.

Православних вчителів вчили організовувати паломництва

- Приїхало 275 вчителів шкіл, що викладають предмети на теми духовно-морального  виховання, - говорить організатор конференції, заступник голови вінницької обласної Асоціації православних педагогів Михайло П‘ятак. -  Викладачі презентували свої творчі роботи, обмінювались досвідом та безкоштовно отримували роздатковий матеріал.

Відео дня

Підготували диски с досвідом роботи по викладанню християнської етики, яку упорядкувала Світлана Луковнікова. Минулого року Світлана пішла з життя, але започаткована нею робота православних педагогів  проводиться й надалі. Цьогоріч в її пам`ять чоловік Світлани видав її роботу на дисках і безкоштовно роздав педагогам.

Православних вчителів вчили організовувати паломництва

Робота конференції проходила в  чотирьох секціях «Християнська етика в школах», «Робота у недільних школах», «Сім‘я – мала Церква», «Православне дозвілля: паломництво і табори».

- Також на конференції ми нагородила набором з семи книг чотирьох педагогів, які стали переможцями сьомого Всеукраїнського  конкурсу «Вчитель року» з предметів християнської етики, - продовжує Михайло Миколайович. – Це вчителі з Гайсина, двоє з  Чечельника та Козятина. 

До речі, вчитель з Козятина став переможцем в Україні на краще знання Святого письма.