Впродовж останніх років питання відновлення роботи дошкільних навчальних закладів Вінниччини залишається одним із пріоритетних у системі розвитку освіти.

Про це йшлося на  засіданні робочої колегії управління освіти і науки обласної державної адміністрації.

Так, протягом останніх трьох років поновили роботу 47 ДНЗ. За оперативними даними, вже у 2012 році відновили функціонування ще 3 дитячі садочки в Оратівському та Хмільницькому районах.

Відео дня

Дошкільною освітою в області охоплено 85 % дітей віком від 3 до 6 років. На особливому контролі питання підготовки до навчання дітей 5-річного віку – 83,1 % дітей шостого року життя відвідують дитячі садочки.

Вживаються заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів, забезпечення їх меблями, спортивним обладнанням, комп’ютерною технікою, дидактичними та навчально-наочними посібниками.
За останні роки поліпшився якісний склад педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів. Серед майже 5 тисяч педагогів 46,7 % закінчили вузи ІІІ-ІV рівнів акредитації.  У 2009 році цей показник становив 38,2 %.

Проблемою залишається фінансування дошкільних закладів у повному обсязі, що не дає змоги на належному рівні зміцнити матеріально-технічну базу, удосконалити розвиваюче середовище.