На  Келецькій (від вул. Квятека до Барського шосе) повним ходом іде будівництво дороги та трамвайних колій, які мають закільцювати рух автомобільного та рейкового транспорту Вишенькою.

- Цього року ми об’єднаємо дорогу для автомобілів з Келецької на Барське щосе і прокладемо трамвайні колії, – каже міський голова Володимир Гройсман . – Наступного року маємо побудувати тягові підстанції для електротранспорту і завершити прокладання решти трамвайних колій і з’єднати їх з Хмельницьким шосе.

Відео дня

Також, за словами мера,  будуть обладнані посадочні комплекси.

Цього року міська влада сподівається на виконання 50% робіт.

Всього ж потрібно прокласти 836 м автодороги та 2014 м трамвайної колії.

На ці потреби місту доведеться витратити 70 млн. гривень.

Трамвайна колія проходитиме трохи далі за 20 метрів від багатоповерхівок.

Що ж стосується скандального будинку, який мали знести для прокладання трамвайної колії, то через надмірні апетити мешканців, які там мешкають, довелося внести корективи до проекту і відтепер трамваї рухатимуться в обхід споруди.

- Ми зрозуміли, що задовольнити житлом усіх мешканців – просто буде неможливо, - каже мер. – Тут є випадки, коли за одну квартиру хочуть отримати п’ять. Це просто нереально. Кілька років тому ми звертались до мешканців і просили не прописувати в квартирах їх рідних. Казали, що якщо в них є умовно, двокімнатна квартира, площею 40 квадратних метрів, вони можуть отримати теж двокімнатну. Але уже за новими стандартами – площею 70 метрів. Але не може таке бути, щоб дати по квартирі дружині, чоловіку, сину, дочці. Ми просто не можемо це собі дозволити. Тому прийняте рішення – ми робимо обхідний маршрут цього будинку.