Тривають окремі наступальні дії ворога на окремих ділянках, зазначив Юсов / скріншот з відео

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов відповів, чи може Росія почати ще один великий наступ в Україні після виборів.

Про це він сказав у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання щодо того, що глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що після президентських виборів у березні Росія може почати ще один великий наступ в Україні: наскільки це вірогідно і де саме ворог може наступати.

"Кожна подібна заява і інформація – важлива. Вона додатково вивчається", - зауважив Юсов.

Водночас він закликав відштовхуватися від офіційних повідомлень українських Сил безпеки і оборони, зокрема Генерального штабу Збройних сил України та українських спецслужб.

"Стосовно планів ворога, в тому числі, коли будуть підстави підтверджувати подібну тезу, буде надана окрема інформація. Сьогодні ми констатуємо, що тривають окремі наступальні дії ворога на окремих ділянках. Зокрема, дуже важка ситуація на Авдіївському напрямку. І саме навколо цього зараз сконцентрована увага і українських Сил безпеки і оборони", - сказав представник ГУР.

Говорячи про плани агресора, Юсов зауважив, що відстежується кількість особового складу загарбників, формування нових підрозділів та постачання зброї.

"Вся необхідна інформація збирається, отримується і обробляється", - запевнив він.

Як повідомлялося, раніше Боррель заявив, що необхідно краще пояснити громадянам країн ЄС, що означатиме мати Росію за сусіда. Дипломат назвав Росію "сусідом, який не знає, де закінчуються і де починаються його кордони".

За словами Борреля, президент Росії Володимир Путін планує йти до кінця і не проти пожертвувати своєю армією і своїм народом, тому що "він зазнає величезних матеріальних і людських втрат і не досягнув жодного значного територіального просування".

Крім того, у доповіді зовнішньої розвідки Естонії, яку цитує видання Business Insider, зазначається, що країни Північноатлантичного альянсу можуть опинитися в стані війни з Росією в найближчі 10 років. Москва, можливо, готується до "конфронтації із Заходом".

Вас також можуть зацікавити новини: