Росія несе колосальні втрати в Україні / фото ua.depositphotos.com

Розв'язана Росією війна проти України перетворила всю систему кримінального правосуддя РФ на інструмент військового вербування. І на фронті в Україні зеків використовували і продовжують використовувати в основному як гарматне м'ясо.

Як пише The New York Times, у розформованій ПВК "Вагнер" заявляли, що тільки в їхніх лавах служило близько 50 тисяч ув'язнених, і кожен п'ятий з них помер. Крім того, за словами тих, хто вижив і родичів, більшість з тих, хто залишився в живих, отримали серйозні травми, у тому числі психологічні.

"Сну немає. Допомагає тільки алкоголь... Ви повинні розуміти: ми ходили по кишках", - розповів один з колишніх зеків, маючи на увазі понівечені тіла на полі бою.

Відео дня

Вказується, що до збільшення втрат зокрема призводила некомпетентність і корупція серед вищих військових чиновників РФ:

"Виживуть вони чи ні, говорили солдати, залежало від того, в якому підрозділі вони перебували, хто був командирами і чи поважали вони людське життя".

Дані показують, що середній вік призовників становить 33 роки, і вони прибували і прибувають в основному з невеликих міст і сіл.

"Найпоширенішим їхнім злочином був продаж наркотиків. В середньому їм залишалося ще п'ять років ув'язнення в жорстоких тюремних умовах, що давало їм стимул вступити на військову службу", - йдеться в публікації.

Зазначається, що надзвичайно високий рівень обвинувальних вироків в РФ (99,6%), а також тривалі терміни тюремного ув'язнення і нелюдські умови в російських в'язницях створюють "сильні стимули ризикувати життям, щоб отримати свободу".

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення орієнтовно складають близько 333840 чоловік особового складу.

Крім того, РФ втратила на полі боїв: танків - 5587, бойових броньованих машин - 10416, артилерійських систем - 7987, засобів ППО - 605, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6032, автомобільної техніки та автоцистерн - 10483.

Вас також можуть зацікавити новини: