Ілюстрація \ REUTERS

18-річний житель німецького міста Хермер позбувся водійських прав через 49 хвилин після їх отримання.

Читайте такожУ Німеччині актриса оголилася на вулиці перед трьома поліцейськими (відео)

Тінейджер повертався додому на своїй машині з успішно складеного іспиту на отримання водійських прав і був зупинений поліцією за дворазове перевищення швидкості, передає Бі-бі-сі. На ділянці дороги з обмеженням швидкості в 30 км на годину новоспечений водій їхав зі швидкістю 60 км на годину.

Відео дня

"Є речі вічні, а є такі, які не тривають і години", - уїдливо повідомило місцеве відділення поліції у своїй офіційній заяві з приводу цієї події.

В машині було четверо друзів молодого водія, уточнює поліція району Меркиш. Напевно, він хотів справити враження на своїх приятелів, припустили поліцейські.

В деякому сенсі йому це вдалося. Тепер підлітку загрожує серйозне покарання. Тепер він зможе повернути права тільки після повторного проходження курсу водіння і не раніше, ніж через чотири місяці.

Порушнику правил дорожнього руху також загрожує штраф в 200 євро, а його випробувальний термін як початківця водія буде збільшено з двох до чотирьох років, що неминуче позначиться на вартості страховки.

У відповідності з законами Німеччини, громадянам, які вперше отримують водійські права, встановлюється випробувальний термін на два роки.