Мало хто знає, чому в СРСР не було целюліту / ua.depositphotos.com

Кожній жінці хочеться виглядати чудово, в цьому допомагають не тільки косметологи, дієтологи і якісна косметика, але і здоровий спосіб життя. Однак целюліт - проблема, з якою в сучасному світі стикаються багато хто, на відміну від дівчат, що жили в СРСР.

Що таке целюліт - детальний розбір

Лікарі-дієтологи кажуть, що целюліт - це запальний процес, який зачіпає підшкірно жирову клітковину. Саме запалення з'являється через активний рост і дію бактерій, а передумовами до нього можуть стати різні фактори.

Для того щоб зрозуміти, як прибрати целюліт, важливо усвідомити, що призвело до його виникнення. Це можуть бути захворювання щитовидної залози, спадковий фактор, неправильне харчування і багато інших причин. В цілому, целюліт на ногах або в будь-якому іншому місці - це косметична проблема, а багато лікарів навіть не вважають її хворобою.

Відео дня

Чому целюліт на животі або на ногах був відсутній в СРСР

Згідно з легендою, першою жінкою, яка стала використовувати термін "целюліт" стала Ніколь Ронсар, яка шукала дівчину з хорошою шкірою для обкладинки журналу. Через довгий час пошуків, вона забила тривогу - целюліт на попі, животі, ногах та інших частинах тіла був майже у всіх жінок. Тоді вона вирішила, що це поширена проблема, з якою потрібно боротися - наприклад, написати книгу про методи боротьби з "апельсиновою кіркою", потім відкрити косметичні салони і заробити купу грошей.

До СРСР інформація про "страшний целюліт" дійшла років через 10 (в кінці 80-х) - в той час в аптеках почали з'являтися різні антицелюлітні креми і мазі. Ведені інтересом, жінки пробували їх, але неохоче - не вважали наявність целюліту проблемою. 

До того ж, вони були позбавлені того, від чого з'являється целюліт:

  • гормональних препаратів, що підвищують рівень естрогену (цей гормон провокує появу целюліту);
  • фаст-фуду та іншої шкідливої їжі;
  • ледачого способу життя.

До того ж, радянські дівчата носили закриті купальники, оголювалися тільки на пляжі, де у всіх були приблизно однакові фігури і ніхто навіть не замислювався про те що щось з ними не так. Якщо когось із жінок хвилював стан шкіри - обговорювалося це тільки в близькому колі, а привселюдно заявляти про свої недоліки вважалося неетичним. 

Вас також можуть зацікавити новини: