В основі експериментальної маски – динна булка / explica.co

Захисні маски вже стали справжнім аксесуаром на тлі пандемії коронавірусу, хоч вони покликані насамперед знижувати ризик зараження небезпечною недугою. У світі вже є маски з діамантів, золота та інших благородних металів й каміння, та цього разу Японія запропонувала дещо нове і доступніше широкому колу покупців.

Японці створили першу їстівну маску для обличчя – на противагу звичайній захисній, пише Explica.

Розробники стверджують, що їхній винахід теж може вберігати від вірусів. В основі експериментальної маски – динна булка – традиційна японська м’яка та солодка випічка.

Відео дня

Під час дослідження автори ідеї переконалися, що хліб здатен захищати від бризок не гірше за звичайні немедичні маски завдяки цупким волокнам.

Читайте також"Забули плавки": у Києві на озері зняли двох голих чоловіків на катамарані (фото)Комплекти з п’яти штук та за ціною 16 доларів розійшлися на ринку блискавично швидко. Однак є і скептики такої розробки – до «захисної» їжі вони ставляться з підозрою, вважаючи, що у випадку потенційного зараження ці маски вірус не зупинять.

Крім того, запашна випічка викликає у людей апетит, а автори експерименту заявляють, що верхній шар маски їсти не можна, інакше її ефективність втратиться.  

Вас також можуть зацікавити новини