13 травня в Київському національному економічному університеті стартував проект «High School Recycling» - перший в Україні проект з роздільного збору відходів у гуртожитках. Організаторами проекту стали Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» та компанія Mars Україна.

Проект спрямований на формування свідомого ставлення студентів до сортування твердих побутових відходів та набуття практичних навичок. На початкових етапах проекту основна увага приділятиметься навчанню студентів правилам сортування, знайомство із ланцюжком, який проходять відходи в різних моделях утилізації, відвідування сміттєзвалища та інших підприємств. Наступний етап – впровадження сортування в гуртожитках та організація вивезення. Важливою складовою стане те, що студенти університетів будуть самостійно адмініструвати проект: визначати, на що саме витрачати кошти, накопиченні завдяки зібраній вторинній сировині, проводити інформаційні кампанії серед своїх однолітків в університеті, організовувати екологічні акції, покази кіно тощо. Завершенням проекту стане реалізація в гуртожитку екологічного проекту, який може включати роздільний збір відходів, але не обмежуватись ним.

«Компанія Mars Inc. представлена ​​в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Всі наші представництва, всі підрозділи і співробітники об'єднані єдиною глобальною Метою, яка сформульована таким чином: «Світ, в якому ми хочемо жити завтра починається з того, як ми ведемо бізнес сьогодні». Реалізація подібних проектів спільними зусиллями сьогодні призведе до поліпшення екологічної ситуації в нашій країні в найближчому майбутньому. Компанія Mars Україна системно підтримує подібні ініціативи українських студентів. Ми надавали гранти для реалізації екологічних проектів, які були успішно реалізовані студентськими командами в Києві, Харкові, Одесі, інших містах нашої країни», - повідомив Руслан Скиба, директор з корпоративних зв'язків Mars Україна.

Відео дня

 «Проект HSR в КНЕУ - своєрідне продовження шкільних марафонів сортування відходів, які Let's do it Ukraine проводить вже 3 рік. Упродовж проекту, еко-активісти з кожного гуртожитку КНЕУ будуть розробляти план переходу "на бік еко" під делікатним менторством наших експертів. Присутні тут і невеличкий конкурс з подарунками», - зазначила Людмила Осипчук, президент  «Let’s do it, Ukraine».