Люлиу і Шуньшунь народилися 11 жовтня 2019 року / фото Xinhua

Стала відома причина смерті двох дитинчат великої панди з Ченду. Близнюки Люліу і Шуньшунь захворіли в кінці квітня, ветеринари боролися за їх життя до останнього.

Про це повідомляє видання «Синьхуа».

Як повідомили в Центрі вивчення і розведення гігантської панди в Ченду, причиною смерті малюків стала множинна відмова органів, викликана алергією. Це встановила експертиза. Зараз фахівці зібрали зразки загиблих і намагаються визначити причину алергії, щоб знайти можливі рішення для лікування подібних випадків у майбутньому.

Відео дня

Читайте такожКанадський зоопарк поверне своїх панд до Китаю: не вистачає бамбука через карантин (відео)

Люліу і Шуньшунь народилися 11 жовтня 2019 року. 26 квітня їм різко стало погано. Обидва малюка почали страждати від гострої діареї і перестали їсти. Маленьких панд ізолювали і зробили всі необхідні аналізи, після чого було призначено лікування.

Через деякий час у близнюків почалася серйозна алергічна реакція, в тому числі набряк язика. Але медикам вдалося взяти захворювання під контроль, і на якийсь час пандам стало краще. Однак потім прийшло різке погіршення. Люліу помер 11 травня, Шуньшунь прожив на 9 днів довше.