wikimedia.org

У Закарпатській області стався витік дизельного палива з нафтопроводу «Дружба».

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в управлінні ДСНС в Закарпатській області.

Як йдеться у повідомленні, 20 травня близько 20:55 до Управління ДСНС у Закарпатській області надійшло повідомлення про виявлення поблизу с. Тихий Великоберезнянського району Закарпаття витоку дизпалива на продуктопроводі ДП «Прикарпатзахідтранс».

Відео дня

Діаметр нафтопроводу становить 530 мм. Кількість дизпалива, яке потрапило в навколишнє середовище, спеціалісти оцінюють більш ніж у 100 літрів, але остаточні дані наразі уточнюють.

Аварійною бригадою лінійно-виробничої диспетчерської станції «Дубриничі» ДП «Прикарпатзахідтранс» сам витік ліквідовано.

Читайте такожНа Сахаліні стався черговий розлив нафти: забруднення потрапило до озера

За даними УДСНС в області, здійснюються заходи щодо запобігання потрапляння нафтопродуктів у поверхневі води річки Уж; проводяться роботи з очищення території від залишків нафтопродукту.

Крім того, спеціалісти гідрохімлабораторії Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та державної екологічною інспекцією у Закарпатській області здійснюють обстеження місця виявлення витоку нафтопродукту і відбір проб води.

В УДСНС України в Закарпатській області також повідомили, що правоохоронці встановлюють причину витоку дизпалива. Не виключено, що причиною може бути несанкціонована врізка в продуктопровід.