Полуниця в Україні подешевшала / фото УНІАН

Ціни на полуницю в Україні вже опустилися нижче торішніх - пропозиція ягід з відкритого грунту стрімко збільшується, що змушує виробників знижувати ціни на суницю садову.

Про це повідомляють експерти аналітичної платформи EastFruit.

"В Україні ціна на суницю садову озвучується виробниками на рівні 45-65 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Такі ціни, попри пізню весну, в середньому на 19% нижче, ніж роком раніше.

Читайте такожПосадка полуниці навесні 2021: коли найкраще садити, схеми та правила вирощування ягоди

Відзначимо, що на початок червня 2020 року оптові партії полуниці продавалися по 65-75 грн/кг, що було рекордно високою ціною за останні п'ять років.

Аналітики EastFruit підкреслюють, що в даний час пропозиція полуниці ще не досягла свого піку, а більш масово збір ягоди почнеться лише на початку червня, що може ще більше знизити ціни на полуницю.

Також, на думку ключових гравців ринку, ціни в даному сегменті будуть утримуватися на порівняно невисокому рівні протягом усього сезону, оскільки площі під даною культурою збільшилися.

Як повідомляв УНІАН, експерти плодоовочевого ринку прогнозують, що урожай полуниці, малини, смородини та інших ягід в Україні цього року буде вищим, а ціни на них – нижчі, ніж у 2020 році, що пов'язано з більш вдалими погодними умовами.