Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту впевнено йдуть вгору в п'ятницю вдень на тлі зростаючої напруженості на Близькому Сході, пов'язаної з інцидентом з іранським безпілотником.

Читайте такожІран затримав танкер з мільйоном літрів контрабандного пального

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 12:50 ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 2% - до 63,17 долара за барель. Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,65%, до 56,21 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що корабель ВМС США збив іранський безпілотник в Ормузькій протоці. При цьому представник збройних сил Ірану Абольфазль Шекарчі заявив, що всі безпілотники Ірану, які виконували завдання з рекогносцировки та здійснення контролю у Перській затоці й Ормузській протоці, повернулися в цілісності на свої бази. Інвестори побоюються, що напружена ситуація на Близькому Сході може негативно позначитися на постачанні нафти з цього регіону.

"Ознаки того, що Федрезерв США буде знижувати ставки для підтримки економіки й звіт про те, як військово-морський флот США збив іранський безпілотник, надають підтримку нафтовим ринкам", - вважає керуючий партнер Vanguard Markets Pte Стівен Іннес (Stephen Innes), думку якого наводить агентство Reuters.

Водночас на ціни тиснуть заяви виконавчого директора Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірола про зниження прогнозу по темпах зростання попиту на нафту у 2019 році через уповільнення світової економіки.