В Києві екстрено відключали світло / УНІАН, Віктор Ковальчук

У Києві розпочалися екстрені обмеження електропостачання. Втім, енергетикам вже вдалося стабілізувати ситуацію.

Як повідомив гендиректор компанії-постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко у Facebook, сьогодні Київ планували повернути до стабілізаційних відключень, але ситуація різко змінилася.

У Київській державній міській адміністрації додали, що екстрені відключення електроенергії розпочалися за розпорядженням НЕК "Укренерго" .

Відео дня

"Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію. Звертаємо увагу, що під час відключення світла електросирени не працюють", - зазначили в КМДА.

За повідомленнями про повітряну тривогу та відбій можна стежити у застосунку "Київ Цифровий" та у Telegram-каналі КМДА. А також за допомогою звичайних радіоприймачів на батарейках – на радіо "Київ" 98 FM або на частотах "Українське радіо" 105 FM. 

Оновлено о 19:37: НЕК "Укренерго" вдалося збалансувати енергосистему. Як повідомила компанія ДТЕК, Київ повертають до стабілізаційних відключень за графіками.

Відключення електрики в Україні: остання інформація

Проблеми з енергопостачанням посилилися після масованої терористичної атаки окупантів 15 листопада. Енергетики працюють над відновленням інфраструктури, проте, за словами президента Володимира Зеленського, 10 мільйонів абонентів як і раніше знаходяться без світла.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук попередив, що в Київській області електрики може не бути днями. Жителям регіону доведеться задовольнятися плановими включеннями, які поки виходить реалізувати лише на 2-3 години.

У Києві 17 листопада поставили антирекорд за обмеженнями електрики. Споживання зменшили на 523 МВт. Зараз головне завдання енергетиків — забезпечення критичної інфраструктури та стабілізація системи.

Вас також можуть зацікавити новини: