У ДФС назвали знаменитостей, які не сплачують податки / фото УНІАН

У Державній фіскальній службі України підбили підсумки декларування статків та сплати податків українськими знаменитостями.

У ДФС порахували, що разом зірки естради, музиканти, шоумени, спортсмени та інші улюбленці публіки задекларували понад 416 мільйонів гривень, узгоджено до сплати податку на доходи фізичних осіб 44 мільйони гривень і ще 5 мільйонів гривень - військового збору. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в. о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

Читайте такожБез жалю та сорому: Ані Лорак в Росії зробила гучну заяву

Відео дня

"Рекордсменами у особистому заліку стали два відомих ведучі, які отримали минулоріч найбільші суми доходів: 158 та 26,9 мільйона гривень. Серед співаків рекорд – 11,8 мільйона гривень", - зазначив він.

Бамбізов відмітив, що далеко не завжди знаменитості є зразком для своїх шанувальників у питанні декларування статків та сплати податків. За його словами, деякі з них декларують відсутність доходів чи зовсім незначні суми.

"Попри свій яскравий позитивний імідж, наші зірки на практиці далеко не завжди виступають зразковими платниками податків. Нерідко взагалі забувають, що є такими ж самими декларантами доходів, як і їх глядачі. Напевне, через надто щільні графіки гастролей та тренування", - йдеться у повідомленні.

Серед таких зірок чимало тих, хто заробляє закордоном, зокрема в Росії.

"Імен для прикладу – купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк (фронтмен групи «Бумбокс»), ПОЗІТІВ (Время и Стекло), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також – цьогорічна претендентка на право представляти Україну на «Євробаченні-2019» MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та О. Зарицька (KAZKA), зірки спорту В. Ломаченко, Е. Світоліна, О. Усик – та багато інших загальновідомих персон", - перерахував неплатників Бамбізов.

При цьому він зазначив, що близько 200 знаменитостей долучилися до кампанії декларування доходів громадян. Зокрема Потап, MONATIK, Тіна Кароль, Климентій Скрипніков, Олег Винник, Констянтин Меладзе та інші.